Δήμος

Παραδόθηκε νέος μηχανογραφικός εξοπλισμός σε Δημοτικές Ενότητες, Κοινότητες και ΚΕΠ από τη Διεύθυνση Πληροφορικής

Η Δημοτική Αρχή του Δημάρχου κου Αντώνη Β. Καμπουράκη, στο πλαίσιο του σταδιακού ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Ρόδου, εξοπλίζει με σύγχρονο μηχανογραφικό εξοπλισμό τις Δημοτικές Ενότητες, τις Κοινότητες και τα ΚΕΠ και παρέχει νέες, καινοτόμες  υπηρεσίες προκειμένου να αναβαθμιστεί το επίπεδο εξυπηρέτησης των Δημοτών και να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στα αιτήματα τους.

Στον εξοπλισμό αυτό, συμπεριλαμβάνονται 31 υπολογιστές με επεξεργαστές Intel 10ης γενιάς και NVMe σκληροί δίσκοι, 33 οθόνες LED-IPS 24 ιντσών  αλλά και 40 πολυμηχανήματα νέας τεχνολογίας.

Επίσης, εγκαθίσταται νέα δομημένη καλωδίωση με οπτική ίνα για την υποστήριξη δικτύου IP Τηλεφωνίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στη συνέχεια θα εγκατασταθεί σε πολλά άλλα Δημοτικά κτίρια που έχει εντάξει ο Δήμος Ρόδου στο πρόγραμμα “ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2”.

«Με στόχο τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των δημοτικών μας ενοτήτων, των κοινοτήτων και των ΚΕΠ και την βέλτιστή δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη, μεριμνήσαμε για τον εξοπλισμό τους με τα αναγκαία μέσα της τεχνολογίας. Το στοίχημα του ψηφιακού μετασχηματισμού, το κερδίζουμε βήμα, βήμα», δήλωσε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Νέων Τεχνολογιών & Πληροφορικής, κ. Σπύρος Σπυρόπουλος.