Στο Επαρχείο Κω, η παρουσίαση της Σεφ που θα εκπροσωπήσει την ΠΝΑΙ, στο Διαγωνισμό για την ανάδειξη «Young European Chef» (video)
Περιφέρεια

Στο Επαρχείο Κω, η παρουσίαση της Σεφ που θα εκπροσωπήσει την ΠΝΑΙ, στο Διαγωνισμό για την ανάδειξη «Young European Chef» (video)

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ της Κω παραχώρησε ο Φιλήμονας Ζαννετίδης, πρόεδρος του  περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, και ο πρόεδρος της λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου – Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου, για την παρουσίαση της Σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια στο Διαγωνισμό για την ανάδειξη «Young European Chef» στις 10-13 Νοεμβρίου στην Νορβηγία .

Πρόκειται για την 26 χρονη Κατερίνα Γονιδάκη με καταγωγή από Πάτμο η οποία διαμένει στην Κω , εργάζεται στο ξενοδοχείο «Blue lagoon» και αποφοίτησε από τη σχολή μαγείρων της Κω Anko.

Στόχος της περιφέρειας είναι η  προώθηση των τοπικών μας προϊόντων και  η ανάδειξη του Νοτίου  Αιγαίου σε δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό, τόνισε ο έπαρχος Κω.

Ο κ. Χριστοφόρου πρόεδρος των αρχιμαγείρων, τόνισε πως τα νέα παιδιά αγαπούν την μαγειρική και σκοπός της λέσχης αρχιμαγείρων, είναι η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας που αποτελούν τη ναυαρχίδα του τουρισμού και αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για τον τόπο , ενώ ευχήθηκε στην Κατερίνα καλή επιτυχία.

Η νικήτρια του διαγωνισμού Κατερίνα  Γονιδάκη σημείωσε …«όλοι μαζί θα βάλουμε τα δυνατά μας για το καλύτερο αποτέλεσμα»  και αποκάλυψε το πιάτο που θα παρουσιάσει στον διαγωνισμό, τη γνωστή σε όλους τους νησιώτες  κακαβιά  και στο οποίο έχει δώσει το όνομα… «Η Αποκάλυψη του Αιγαίου» .

Ο άμεσος συνεργάτης της Κατερίνας  ο σεφ Ανδρέας Τσιτσής  επισήμανε πως στο πιάτο της Κατερίνας συναντά κανείς μια βαθιά γεύση. Γεύση  από Αιγαίο που φέρνει αναμνήσεις .

Στη συνέχεια ο σεφ Νίκος Χαραλάμπους , παλιός γνώριμος σεφ του νησιού μας, τόνισε πως πρόκειται για ένα τρομερό  όπως το χαρακτήρισε πιάτο με ιδιαίτερη γεύση, στο οποίο ευχήθηκε  καλή επιτυχία.

Ο Ηλίας Εψιμος δήλωσε χαρούμενος που η Κατερίνα θα αναδείξει τη χώρα μας μέσα από αυτό το διαγωνισμό με ένα πιάτο που βγήκε από τη φτωχολογιά και φτάνει σε γκουρμέ έκδοση. «Πρόκειται για γεύσεις μοναδικές που θα αναδείξουν την περιοχή και τη γαστρονομία μας» σημείωσε ο Ηλίας Έψιμος που δήλωσε πανευτυχής που η Κατερίνα που σπούδασε στην Anko έχει μια τόσο επιτυχημένη επαγγελματική εξέλιξη.

Το πιάτο της Κατερίνας θα αναδείξει το Αιγαίο τόνισε η Ευρυδίκη Νάκη το οποίο είναι βασισμένο στα  τοπικά μας προϊόντα.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ