Αστυνομικό

Προφυλακιστέοι πατέρας και γιος για την άγρια δολοφονία του εργολάβου στη Ρόδο

Επιμένουν να μιλούν για ατύχημα οι δολοφόνοι του εργολάβου Προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους

Με αποδοκιμασίες από πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο δικαστικό μέγαρο Ρόδου προήχθησαν σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι, ο 53χρονος ιδιοκτήτης ξενοδοχείου και ο 20χρονος γιος του κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, του εργολάβου οικοδομών Τζάνη Τοπάλυ.

Ομόφωνα ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων μετά την απολογία τους.

 

Πως περιέγραψαν πατέρας και γιος τη σκηνή του θανάτου του 46χρονου – «Να σαπίσετε στη φυλακή» τους φώναζε το οργισμένο πλήθος έξω από το δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου

Οι δύο κατηγορούμενοι στην απολογία τους υποστήριξαν ότι ο θάνατος του 46χρονου ήταν δυστύχημα κατά τη διάρκεια συμπλοκής, υποστηρίζοντας ότι επήλθε προφανώς από την πτώση του στο έδαφος ενώ είχε αναισθητοποιηθεί με σχοινί στον λαιμό του. Υποστήριξαν ακόμα ότι δεν έχει καμία υπαιτιότητα για αυτό ο 20χρονος.

Ο 53χρονος μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της dimokratiki.gr, σχολίασε διεξοδικώς την έκθεση του ιατροδικαστή.

Αποδοκίμασαν τους δολοφόνους του εργολάβου συγκεντρωμένοι στο δικαστικό μέγαρο Ρόδου

Κατά την προσαγωγή των δύο κατηγορουμένων στο δικαστικό μέγαρο Ρόδου συγκεντρωμένοι τους αποδοκίμασαν, φωνάζοντας «να σαπίσουν στη φυλακή».

Μιλώντας στη «δημοκρατική» ο πρόεδρος της Αλβανικής Κοινότητας Ρόδου, κ. Άρης Κασάπη, δήλωσε ότι με τη συγκέντρωση θέλησαν όχι απλά να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τη δολοφονία του 46χρονου αλλά να ζητήσουν την παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων.
«Συγκεντρωθήκαμε ως άνθρωποι, ως συμπατριώτες του θύματος για να στείλουμε ένα μήνυμα, να ζητήσουμε την πραγματική τιμωρία των ανθρώπων εκείνων που του στέρησαν τη ζωή. Πρόκειται για ένα αποτρόπαιο έγκλημα και εκείνο που ζητούμε, είναι να αποδοθεί Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Κασάπη, ενώ ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο συλλαλητήριο στη Ρόδο από την αλβανική κοινότητα σε συνεργασία με σωματεία του νησιού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κασάπη, στόχος του συλλαλητηρίου δεν είναι μόνο να διαδοθεί το μήνυμα για την παραδειγματική τιμωρία των συλληφθέντων, αλλά και να μάθουν τα νέα παιδιά ότι οι διαφορές των ανθρώπων δεν πρέπει να λύνονται με τέτοιους ακραίους τρόπους.

Υπενθυμίζεται ότι το θύμα είχε συνάντηση με τους δύο άνδρες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του το βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου προκειμένου να εισπράξει τα δεδουλευμένα του, ένα ποσό 100.000 ευρώ που του χρωστούσαν για τις εργασίες ανακαίνισης που είχε κάνει στο ξενοδοχείο του 53χρονου. Υπήρξε διαπληκτισμός, υποστήριξαν οι δύο κατηγορούμενοι οι οποίοι και του επιτέθηκαν με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Στη συνέχεια εξαφάνισαν τη σορό του, και για μέρες η οικογένεια του εργολάβου τον αναζητούσε. Η ΕΛΑΣ οδηγήθηκε στα ίχνη των δραστών και κατά την προσαγωγή τους ομολόγησαν την αποτρόπαια πράξη τους.