Τουρισμός

Τους παλαιότερους εργαζομένους του Ομίλου Esperia βράβευσε η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

Τους παλαιότερους εργαζομένους έξι ξενοδοχείων του Ομίλου Esperia, της οικογένειας Βασιλάκη, βράβευσε το πρωί της Πέμπτης 01η Σεπτεμβρίου 2022, η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, σε μια σεμνή τελετή όπου οι διευθυντές του Ομίλου Esperia μίλησαν με θαυμασμό για τα μηνύματα που λαμβάνουν κάθε χρόνο από εκείνους που φιλοξενήθηκαν και αναφέρονται στο προσωπικό των ξενοδοχείων.

Τα μηνύματα των επισκεπτών είναι γεμάτα εκτίμηση για τα πρόσωπα που φροντίζουν τα δωμάτια, τους κήπους, το σέρβις, το μπαρ και κάθε ένα πόστο του Ομίλου Esperia.

«Η εκτίμηση αυτή είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον Όμιλό μας και τους ευχαριστούμε!» ανέφεραν όλα τα διευθυντικά στελέχη των ξενοδοχείων της Esperia Group.

Κατά σειρά μίλησαν ο διευθυντής του Esperos Village Blue & Spa Γεώργιος Σκούμβρος, ο διευθυντής των Esperos Palace Resort & Esperos Mare Resort Κωνσταντίνος Κοφτόρης, ο διευθυντής του Esperides Beach Resort Βασίλης Γουλόπουλος και η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ομίλου Esperia Χρυσούλα Ζαμάγια.

Μεταξύ των άλλων η κα. Χρυσούλα Ζαμάγια τόνισε:

«Ο Όμιλος Esperia ξεκίνησε την πορεία του πριν 53 χρόνια ως μια οικογενειακή επιχείρηση. Με την πάροδο των χρόνων οι άνθρωποί της κληροδότησαν στις επόμενες γενιές αυτή την οικογενειακή φιλοσοφία της αμοιβαίας εκτίμησης, του σεβασμού, της αγάπης. Μιας οικογένειας με κοινούς στόχους, όνειρα και όραμα. Εργαστήκαμε μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλο και όπως κάθε οικογένεια, μοιραστήκαμε χαρές, επιτυχίες, αγωνίες, μόχθο και αναγνώριση. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τους άξιους και ικανούς συνεργάτες μας, οι οποίοι με τις γνώσεις τους και την πραγματικά πολύτιμη εμπειρία τους, δεν αποτελούν μόνο ένα σημαντικό κεφάλαιο του Ομίλου μας, αλλά και του Ελληνικού τουρισμού γενικότερα. Τους ευχαριστούμε για όλα. Μαζί θα προχωρήσουμε, όπως κάνουμε εδώ και 53 χρόνια, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο και προσφέροντας αυτό που μάθαμε από τους προγόνους μας να προφέρουμε με μεράκι και αγάπη: Την από καρδιάς φιλοξενία μας… τη γνήσια ροδίτικη φιλοξενία».

 

Αναλυτικά, τα πρόσωπα που βραβεύθηκαν και η δήλωση που έκαναν, έχουν ως ακολούθως:

 

Ιωάννης Λυριστής, 32 χρόνια, μπαρ στο Esperides Beach Resort

«Στα ξενοδοχεία μπήκα όταν ήμουν 14 χρονών παιδί, ξεκίνησα από γκρουμάκι, σέρβις, ρεσεψιόν, μπαρ και το ’90 μπήκα στον όμιλο Esperia. Με τα χρόνια εξελίχθηκα. Τώρα έχω κοντά μου στο μπαρ τρία νέα παιδιά, ήρθαν να δουν πως είναι η δουλειά και τα δύο ήδη μου λένε ότι θα πάνε στην ΑΣΤΕΡ για να σπουδάσουν τα ξενοδοχειακά. Οι νέοι να μη φοβούνται τα μεγάλα ξενοδοχεία, έχουν οργάνωση, το βλέπω κι εγώ στον όμιλο, έστω κι ένα χρόνο να μπουν και γραφτεί το όνομα Esperia Group στο βιογραφικό τους, τότε αμέσως τους ανοίγονται όλες οι πόρτες για δουλειά στα ξενοδοχεία».

 

Μαρκ Άχτεν, 30 χρόνια μετρ στα Esperos Palace Resort & Esperos Mare Resort

«Είμαι από το Βέλγιο, κάποια στιγμή βρέθηκα στη Νότιο Αφρική για δουλειά κι από κει αποφασίσαμε με τη σύζυγό μου να μετακομίσουμε στη Ρόδο. Ξεκίνησα στον όμιλο Esperia το ’93, στην κυριολεξία από το μηδέν και με μεγάλη δυσκολία επειδή δεν γνώριζα καλά τη γλώσσα. Όμως έμεινα, αγάπησα τη δουλειά στο ξενοδοχείο, την αγάπησα από την πρώτη στιγμή, αν δεν αγαπάς αυτή τη δουλειά πιο καλά να μην την κάνεις καθόλου. Ερχόντουσαν τα ζευγάρια στα ξενοδοχεία μας για να παντρευτούν, έχω κάνει πάνω από 1000 γάμους, έζησα τις πιο όμορφες στιγμές τους και αυτό με έχει γεμίσει τόσο όμορφες εμπειρίες. Τώρα έχω τη θέση του μετρ, πολλές οι ευθύνες, αλλά και η κάθε μέρα μου φέρνει κάτι καινούριο, βρίσκομαι σε διαρκή επαφή με τους επισκέπτες και προσωπικά αυτό το λατρεύω».

 

Σεβαστή Σφήκα, 31 χρόνια καμαριέρα στο Esperos Village Blue & Spa

«Μπήκα στον όμιλο κοριτσάκι και βγαίνω γιαγιά. Το αγαπάω αυτό το ξενοδοχείο, το πονάω, το νιώθω δικό μου, είναι το δεύτερο σπίτι μου. Το έζησα από τα χτισίματα. Θυμάμαι, τότε που ακόμα το ξενοδοχείο ήταν οικοδομή, τον αείμνηστο Στάθη Βασιλάκη που ερχόταν να καθίσει μαζί μας στο κολατσιό, να τσιμπήσει ελιές, τομάτα, να μας πει αστεία. Ήταν τόσο απλός άνθρωπος και συνάμα τόσο δημιουργικός και ακούραστος. Έχω να πω ότι ο όμιλος Esperia είναι εγγύηση για εμάς τους εργαζόμενους. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε χάσει ούτε ένα ένσημο, ο μισθός μας είναι πάντα στην ώρα του και υπάρχουν λεωφορεία του Ομίλου για τις μετακινήσεις μας από και προς τη δουλειά. Τώρα προσπαθούμε να φέρουμε νέο προσωπικό για την επόμενη σεζόν».

 

Γεωργία Παπαηλία, 27 χρόνια καμαριέρα στο Epsilon Hotel Apartments

«Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια Βασιλάκη για όλα αυτά τα χρόνια που με έχουν κοντά τους. Όταν ξεκίνησα χρειαζόμουν δουλειά, είχα τότε μικρά παιδιά, ήταν επιλογή μου να δουλέψω καμαριέρα. Είμαι στο ξενοδοχείο 27 χρόνια, ο αείμνηστος Στάθης Βασιλάκης με είχε πάρει στη δουλειά, καλά να είναι εκεί που είναι».

 

Μαριέτα Ντολακάι, 21 χρόνια καμαριέρα στο Esperia City Hotel

«Έχω το ξενοδοχείο σαν δεύτερο σπίτι μου. Είμαι τόσα χρόνια σε αυτή τη θέση, συνεχίζω και θα συνεχίζω με την οικογένεια Βασιλάκη. Είμαι ευχαριστημένη μαζί τους και με τα όσα κάνω. Να έρθουν σε αυτή τη δουλειά νέες κοπέλες, να έρθουν με όρεξη, με αγάπη για τη δουλειά κι ας μη γνωρίζουν τίποτα. Εμείς θα τους τα μάθουμε όλα».

 

Η επόμενη βράβευση εργαζομένων θα γίνει την προσεχή Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου 2022, στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.