Εκδηλώσεις

«Kristos, the Last Child» Ο Χρήστος, ο μοναδικός μαθητής των Αρκιών πάει στο Φεστιβάλ Βενετίας (video)

Το ντοκιμαντέρ «Kristos, the Last Child» της Τζούλια Αμάτι ετοιμάζεται για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο τμήμα Giornate degli Autori του Φεστιβάλ Βενετίας.

 

Ο Χρήστος, ο μοναδικός μαθητής των Αρκιών πάει στο Φεστιβάλ Βενετίας

 

Το ντοκιμαντέρ «Kristos, the Last Child» της Τζούλια Αμάτι ετοιμάζεται για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο τμήμα Giornate degli Autori του Φεστιβάλ Βενετίας.

Ο Χρήστος είναι ο μοναδικός μαθητής του δημοτικού σχολείου των Αρκιών στα Δωδεκάνησα. Για να συνεχίσει όμως στο γυμνάσιο πρέπει να εγκαταλείψει τους Αρκιούς και να μετακομίσει σε ένα μεγαλύτερο νησί. Η οικογένεια του δεν μπορεί να αντέξει το κόστος και ο πατέρας του θέλει να τον κάνει βοσκό. Η δασκάλα του αντίθετα είναι αποφασισμένη να βρει λύση για να συνεχίσει το σχολείο.

Το ντοκιμαντέρ της Τζούλια Αμάτι για τον Χρήστο, τον πρώτο και τελευταίο μαθητή των Αρκιών, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο τμήμα Giornate degli Autori του Φεστιβάλ Βενετίας, ολοκληρώνοντας έτσι ένα ταξίδι που χρειάστηκε επιμονή για να χρηματοδοτηθεί και ένα χρόνο γυρισμάτων στους Αρκιούς όπου η Αμάτι ακολουθούσε τον μικρό Χρήστο στην καθημερινότητα του με τη φιλοοδοξία να μιλήσει για το μέλλον ενός αγοριού, αλλά και ενός τόπου σε μια αποφασιστική στιγμή του κύκλου της ζωής.

Το ντοκιμαντέρ «Kristos, the Last Child» είναι μια συμπαραγωγή Ιταλίας (Blink Blink Prod), Γαλλίας (Les Films de l’œil sauvage) και Ελλάδας (Bad Crowd) σε συμπαραγωγή με MIBACT, Tax Credit Italy, RAI cinema, Al Jazeera, Lyfta, Creative Europe Media, ARTE France, CNC, Region sud-PACA, Procirep, SCAM, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφουο, Υπουργείο Πολιτισμού, ΕΡΤ.

Kristos, the Last Child | Σκηνοθεσία – Σενάριο: Τζούλια Αμάτι | Διεύθυνση Φωτογραφίας Κάρλος Μουνιόζ Γκομέζ – Κιντέρο | Ηχος Μανώλης Μακριδάκης, Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος, Νικόλας Κωνσαντίνου, Αλέξης Κουκιάς | Μοντάζ: Ευγενία Παπαγεωργίου | Μουσική: Ανγκελο Καπότσι | Παραγωγοί: Τζούλια Αμάτι, Καντάν Λοράν, Νίκος Μουστάκας, Νάνσυ Κοκολάκη

Το 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 31 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου 2022.

Δείτε εδώ μια σκηνή από το «Kristos, the Last Child»:

Πηγή flix.gr