Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος-ΦοΔΣΑ Ν. Αιγαίου : “Σε όλα τα νησιά μας, σχεδιάζονται και δρομολογούνται οι λύσεις που αυτά έχουν ανάγκη για την διαχείριση των απορριμμάτων τους”

Ειδικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων για τα μικρά νησιά παρουσιάζει το φθινόπωρο το Υπ. Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου

Τακτική Γενική Συνέλευση του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων Ν. Αιγαίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με απαρτία των μετόχων για τη λήψη αποφάσεων, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και απολογισμός και καθορίστηκαν βασικά ζητήματα του Φορέα για το οικονομικό έτος 2023.

Ο Προέδρος του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει τα εξής :

“Στη Γενική Συνέλευση του ΦοΔΣΑ Ν. Αιγαίου, παρουσιάσαμε έναν απολογισμό έργων που βοήθησε την χώρα μας να πάρει έγκριση σε πρόγραμμα 600 εκ. ευρώ στο ΕΣΠΑ 2021-2027 σε αντίστοιχες δράσεις.
Σε όλα τα νησιά μας, σχεδιάζονται και δρομολογούνται οι λύσεις που αυτά έχουν ανάγκη για την διαχείριση των απορριμμάτων τους. Σε όλα τα νησιά !
Και αυτό, από έναν φορέα, τον ΦοΔΣΑ Ν. Αιγαίου, που ακόμα δεν έχει εργαζόμενους!
Αλλά, όπως έχουμε ξαναπεί η δουλειά ποτέ δεν μας τρόμαξε. Ο σχεδιασμός των έργων είναι δύσκολη άσκηση αλλά γίνεται. Η χρηματοδότηση των έργων είναι επίσης δύσκολη άσκηση, αλλά γίνεται.
Δεν είναι αυτά τα δύσκολα. Ο λαϊκισμός είναι η δυσκολότερη άσκηση. Και οι νοοτροπίες, του πολιτικού προσωπικού που τον υπηρετεί, που τον συνοδεύουν.
Γι’ αυτό όταν βλέπετε δάκρια για δημοτικά τέλη και περιβάλλον, να προσέχετε. Πίσω από αυτά κρύβεται μια αντίληψη συντήρησης των πιο μαύρων σελίδων και περιόδων στην διαχείριση των απορριμμάτων.
Αυτά θα τα αλλάξουμε. Όλα ✌️