Αστυνομικό

Kάλυμνος: Σύλληψη 2 μελών πληρώματος Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους για αντίσταση και πρόκληση σωματικής βλάβης σε Λιμενικό

Μηνύσεις κατά Λιμενικών για εξύβριση και ψευδή κατάθεση υπέβαλαν και οι συλληφθέντες

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 55 και 41 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου, στη χερσαία ζώνη του λιμένα Πόθιας, για παράβαση των άρθρων 167 “Βία κατά υπαλλήλων” και 308 “Σωματική βλάβη” του Π.Κ..

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχου από τα ανωτέρω στελέχη σε Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος που βρισκόταν ελλιμενισμένο στον λιμένα Πόθιας, ο 55χρονος, ως κυβερνήτης του, δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., να επιδείξει τα έγγραφα του εν λόγω σκάφους, ενώ αρνήθηκε να τους ακολουθήσει στο Λιμεναρχείο.

Στη συνέχεια, παρά τις παραινέσεις των ανωτέρω στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ο ανωτέρω ημεδαπός επιχείρησε να διαφύγει από τον αστυνομικό έλεγχο, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση, ώστε να μην καταστεί δυνατή η σύλληψη του. Αποτέλεσμα των ενεργειών του 55χρονου, ήταν η πρόκληση σωματικών βλαβών σε στέλεχος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα ο 41χρονος συγκρατούσε έτερο στέλεχος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., παρεμποδίζοντας τον να συνδράμει στο εν λόγω περιστατικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, ενώ οι ανωτέρω δράστες συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κω.

Εν συνεχεία και κατόπιν εγκλήσεων των προαναφερθέντων ημεδαπών, συνελήφθησαν τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για παράβαση των άρθρων 361 “Εξύβριση” και 224 “Ψευδής Κατάθεση” του Π.Κ. και αφού απολογήθηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με προφορική εντολή κ. Εισαγγελέα Ναυτοδικών Πειραιά.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.