Δήμος

ΠΡΟΤΟΥΡ – Σύσκεψη: «Συστράτευση δυνάμεων» για την ενίσχυση των πενθήμερων σχολικών εκδρομών

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την ενίσχυση των πενθήμερων σχολικών εκδρομών, πραγματοποιήθηκε (μέσω τηλεδιάσκεψης) την Τρίτη με πρωτοβουλία του προέδρου του Οργανισμού, κ. Αλέξανδρου Κολιάδη, κατόπιν προτροπής του Δημάρχου Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού, Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων, κ. Θανάσης Βυρίνης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Δωδεκανήσου, κ. Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Μανώλης Μαρκόπουλος, ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Ιωάννης Πάππου και ο Προέδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ, κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης παρουσίασε τις στοχευμένες δράσεις που έχουν υλοποιηθεί τα δύο προηγούμενα χρόνια και που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα για την ενίσχυση της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού και την προσέλκυση μαθητικών γκρουπ, αρχικά από τον προσεχή Νοέμβριο.

Τονίσθηκε η ανάγκη της ενεργής συμμετοχής των τοπικών φορέων στην προσπάθεια αυτή, καθώς μέσα από τη συνένωση δυνάμεων μπορεί να διασφαλισθεί η μεγαλύτερη επιτυχία του εγχειρήματος.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό, με τους εκπροσώπους των φορέων να εκφράζουν την πρόθεσή τους για την συμπόρευση σε μία τέτοια πρωτοβουλία και την αμέριστη υποστήριξή των δράσεων που έχουν προγραμματισθεί με στόχο την προσέλκυση των μαθητικών πενθήμερων εκδρομών στη Ρόδο τον ερχόμενο χειμώνα αλλά και σε μόνιμη βάση.