Εκδηλώσεις

Με μεγάλη επιτυχία η Μουσική – Αφηγηματική Εκδήλωση του ΔΟΠΑΡ “Οι Μύθοι της Οδού Ιπποτών”

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σε ένα κατάμεστο από κόσμο Παλάτι, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, την Παρασκευή στις 19 Αυγούστου και ώρα 21:00, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική – Αφηγηματική Εκδήλωση του ΔΟΠΑΡ με τίτλο : “Οι Μύθοι της Οδού Ιπποτών”

Πρόκειται για μία πρωτότυπη παραγωγή του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου, ο οποίος «στήριξε αποκλειστικά» τη  Μουσική – Αφηγηματική Εκδήλωση, σε κείμενα της αξιόλογης Ηθοποιού και Σκηνοθέτιδας κ.Ναταλίας Καποδίστρια, σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του χαρισματικού λυρικού Ρόδιου Συνθέτη κ.Αντώνη Κυζούλη , σε τραγουδιστική ερμηνευτική απόδοση της διεθνούς φήμης «αισθαντικής ερμηνεύτριας» μεσόφωνου κ.Μπέττυς Χαρλαύτη και με την πολύτιμη σύμπραξη των εκπληκτικών «Χορωδών του Δημοτικού Ωδείου του ΔΟΠΑΡ», υπό τη διεύθυνση της εξαίρετης Δωδεκανήσιας Μουσικού και Μαέστρου κ. Αντζελας Σπανού. Οι Μουσικοί, που πλαισίωσαν και ερμήνευσαν μουσικά τη Σύνθεση του Αντώνη Κυζούλη, απέδωσαν με συνέπεια, δεξιοτεχνία και πειθαρχία τη μουσική παρτιτούρα.

Ειδικότερα :

  • Στο πιάνο η Άντζελα Σπανού.
  • Στο βιολί ο Τάσος Αναστασιάδης
  • Στο βιολοντσέλο η Oksana Glushkova
  • Στο κόντρα μπάσο ο Μάνος Κατσάνος
  • Στο κόρνο ο Τάσος Νάνος
  • Στο κλαρινέτο ο Πάνος Παπαδημητρίου
  • Στην κιθάρα ο Στάθης Σκανδαλίδης
  • Την Ενορχήστρωση και τη Μουσική Διεύθυνση εκτέλεσε ο ίδιος ο Συνθέτης

Η Προϊσταμένη Πολιτισμού του ΔΟΠΑΡ κα. Νάνσυ Τρυποσκούφη «άνοιξε» την  Εκδήλωση και εξήρε την ιδιαιτερότητα και τη σημαντικότητα της παρούσας μουσικής και αφηγηματικής καλλιτεχνικής συνέργειας, για την άριστη «ποιότητα» και το δυνατό καλλιτεχνικό αποτύπωμά της. Παράλληλα, μετέφερε το εγκάρδιο μήνυμα του γραπτού «χαιρετισμού» του Προέδρου του ΔΟΠΑΡ κ. Αλέξανδρου Κολιάδη, ο οποίος δήλωσε μεταξύ των άλλων  και τα εξής : «Αισθάνομαι ειλικρινά υπερήφανος για την αποψινή εκδήλωση γιατί ο Τόπος Μας διαθέτει ένα ικανότατο δυναμικό Καλλιτεχνών, το οποίο συνεργάζεται και «ανοίγει τα φτερά του» σε αξιόλογες συνεργασίες με άλλους Συν- Έλληνες Καλλιτέχνες!».  

Στη συνέχεια, η κ. Τρυπουσκούφη αναφέρθηκε εν συντομία στο Θεματικό Φαντασιακό ταξίδι της Εκδήλωσης και φυσικά στην παγκοσμίου φήμης «αναγνωρισιμότητα» της θρυλικής Οδού Ιπποτών, και, ευχαρίστησε και συνεχάρη με τη σειρά της τους Καλλιτέχνες, τους Μουσικούς και τους Χορωδούς.

Η Εκδήλωση «έκλεισε» με ένα εγκάρδιο εκκωφαντικό χειροκρότημα και με μια αίσθηση καλλιτεχνικής πληρότητας και μαγείας.

Στην Εκδήλωση παρέστησαν εκ μέρους του Κλήρου, ο πατέρας Νεκτάριος Πόκιας, ως πολύ ευχάριστη έκπληξη εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού, η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Ελένη Δουνδουλάκη, την οποία και ευχαριστούμε θερμά που μας τίμησε με την παρουσία της. Παρέστησαν, επίσης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Βασίλης Υψηλάντης και ο πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτριος Γάκης ενώ εκ μέρους του χώρου του Πνεύματος και  των Γραμμάτων η Επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στη Ρόδο, κ. Αλίκη Μοσχή και ο καθηγητής Παν/μίου Αιγαίου στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων, του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών,  κ.  Ιωάννης Α. Σεϊμένης.

Θερμές ευχαριστίες  στην ΕΦΑ Δωδεκανήσου για την πολύτιμη συνεργασία της.