Παραδόθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το κτίριο του Κτηματολογίου Ρόδου
Περιφέρεια

Παραδόθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το κτίριο του Κτηματολογίου Ρόδου

 

Ένα ακόμη έργο, που δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της, παραδόθηκε σήμερα ολοκληρωμένο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για το κτίριο του Κτηματολογίου Ρόδου, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ένα ακόμα έργο που υπονομεύτηκε χωρίς προσχήματα, από συγκεκριμένους κύκλους

Γιώργος Χατζημάρκος: Όταν μάθεις να δουλεύεις με αγάπη για αυτό που κάνεις, δεν σε αγγίζει το δηλητήριο των “ευαίσθητων”

Το κτίριο είχε σοβαρά προβλήματα με πτώση σοβάδων στο εσωτερικό του. Από την ώρα που η Περιφέρεια, μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανέλαβε το έργο της αποκατάστασής του, ξεκίνησε από ορισμένους κύκλους μια πρωτοφανής επιχείρηση υπονόμευσης του έργου, με αδικαιολόγητη την πολύμηνη καθυστέρηση της μεταφοράς του Κτηματολογίου σε κτίριο του παραχώρησε ο Δήμος Ρόδου, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες . Τελικά, μετά από πολλούς μήνες ομηρίας της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, το Κτηματολόγιο μεταφέρθηκε, αφού προηγουμένως γράφτηκε μια ακόμη σελίδα στο σήριαλ της συστηματικής υπονόμευσης του τόπου.

Η αποκατάσταση του κτιρίου του Κτηματολογίου από την Περιφέρεια ολοκληρώθηκε ταχύτατα και εντός χρονοδιαγράμματος.

Σημειώνεται ότι το Κτηματολόγιο στεγάζεται πλέον στην ανακαινισμένη πτέρυγα του Παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου που παραχωρήθηκε στην υπηρεσία από το Δήμο Ρόδου. Η χρήση του αρχικού ανακαινισμένου κτιρίου, θα αποφασιστεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει τα εξής:

“Το Κτηματολόγιο της Ρόδου, φτιάχτηκε. Από την Περιφέρεια που νοιάζεται,
Από την Περιφέρεια που φταίει για όλα, Από την Περιφέρεια που δεν προλαβαίνει να φτιάξει το δικό της κτίριο, γιατί φτιάχνει δεκάδες άλλα, άλλων, σε όλα τα νησιά.
Όταν μάθεις να δουλεύεις με αγάπη για αυτό που κάνεις, δεν σε αγγίζει το δηλητήριο των “ευαίσθητων”.
Σε νοιάζει μόνο το αποτέλεσμα.
Σε ενδιαφέρει μόνο να στέκεσαι στην όχθη των λύσεων”

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Real Voice 99.5, με την Ρένα Παυλάκη, δήλωσε:

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για μια ακόμη φορά, χωρίς να έχει την αρμοδιότητα και παρά τα προβλήματα που ορισμένοι σκοπίμως δημιούργησαν, έφερε εις πέρας το έργο της αποκατάστασης του κτιρίου του Κτηματολογίου Ρόδου και μάλιστα μέσα στο χρονοδιάγρμμα που είχε τεθεί, παρά την υποστελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών της.

Ακούστε τον εδώ: