Δήμος

Μέσα Οκτωβρίου ολοκληρώνεται το έργο επισκευής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου

Στα μέσα του Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο που αφορά στην επισκευή του κτηρίου που στεγάζεται το Λιμεναρχείο Ρόδου, όπως ανακοίνωσε χθες (10/8) ο Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης.
Ο Αντιδήμαρχος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας και επιβλέποντες του έργου της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου, διενήργησε επιθεώρηση, προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία του έργου, τυχόν επιπρόσθετες παρεμβάσεις που πρέπει να εκτελεστούν, αλλά και να λύσει ζητήματα που απαιτούν διευθέτηση, για την ομαλή πορεία, ολοκλήρωση και παράδοση του.
Το έργο με τίτλο: «Επισκευή – Συντήρηση κτηρίου Λιμεναρχείου Ρόδου και Ανακατασκευή – Διαμόρφωση χώρων κράτησης Λιμεναρχείου Ρόδου», χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) κατόπιν σχετικής έγκρισης της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και έπειτα από την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010 μεταξύ Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Δήμου Ρόδου. Την Προγραμματική, υπέγραψαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης. Στο πλαίσιο της παρούσης, ορίστηκαν τόσο από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όσο και από το Δήμο Ρόδου, μέλη στην κοινή Επιτροπή Εποπτείας και Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.
Η μελέτη συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων, υπό τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δρ. Στέφανο Ι. Δράκο και εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου του Υπουργείου Πολιτισμού, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Το έργο, αφορά στην αποκατάσταση των όψεων και του μπαλκονιού του κτηρίου που στεγάζεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και βρίσκεται εντός του ιστορικού κέντρου της νήσου Ρόδου (ήδη έχει ολοκληρωθεί η δεξιά όψη), στην επισκευή του χώρου κράτησης των κρατητηρίων (ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα οικοδομικά/επισκευαστικά, η τοποθέτηση νέων πλακιδίων, η διαμόρφωση των χώρων κτλ.) και στην εγκατάσταση νέων υδραυλικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στο χώρο των κρατητηρίων (ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα υδραυλικά).