Ρόδος

85χρονος εμπνέει με τη βουτιά του από το Τραμπολίνο και γίνεται viral παγκοσμίως (video)

Tο νέο αγαπημένο video του Instagram τις τελευταίες ημέρες έρχεται από τη Ρόδο και δεν δείχνει αιθέριες υπάρξεις να χορεύουν ή μια υπέροχη παραλία και κάποιο μνημείο. H βουτιά ενός ηλικιωμένου άντρα έχει γίνει το νέο viral για όλους τους σωστούς λόγους.

Ο λογαριασμός στο Instagram που δημοσίευσε το video προσφέρει πληροφορίες γύρω από το σημείο και το στιγμιότυπο που βλέπουμε.

«Την τελευταία μας μέρα στην Ελλάδα, αυτός ο κύριος (πιθανόν στα 80 του) κολύμπησε και σιγά-σιγά ανέβηκε στον ψηλό βατήρα. Με κομμένη την ανάσα όλη η παραλία τον παρακολουθούσε καθώς έριχνε μια ματιά στο καταγάλανο πέλαγος πριν βουτήξει. 

Για να σας δώσουμε το πλαίσιο, πρόκειται για μία κατασκευή από τσιμέντο περίπου 6 μέτρων στη μέση της θάλασσας. Κολύμπησε 5 λεπτά κόντρα στο κύμα. Ανέβηκε τα 30 απότομα σκαλιά μέχρι την κορυφή και βούτηξε δίνοντας μας το τέλειο 10άρι. Επέστρεψε στην ακτή έπειτα από ακόμη ένα 5λεπτο κολύμπι.

Μια όμορφη αγνή στιγμή που απαθανάτισε ο @mrjesserose που άγγιξε την ψυχή μου και με έκανε να αναρωτηθώ για αυτόν τον κύριο και το μάντρα της ζωής του.

Ζήσε την περιπέτεια!
Ο νεότερος εαυτός σου είναι πάντα μέσα σου.
Δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθείς, παρά ο εαυτός σου.
Το να φοβάσαι το αναπόφευκτο είναι μάταιο. Ζήσε, λοιπόν, τη ζωή».

 

Ο βατήρας – τραμπολίνο της Ρόδου

Αυτή η εντυπωσιακή εξέδρα στη μέση της θάλασσας κατασκευάστηκε το 1930 και χρησιμεύει ως βάση για τις βουτιές των κολυμβητών. Πρόκειται για έναν βατήρα σε τοξοτή καμάρα, τον οποίο κατασκεύασαν οι Ιταλοί στην παραλία Έλλη του νησιού των Ιπποτών, ως μέσο για τη διασκέδαση των λουόμενων.

Ονομάζεται «Τραμπολίνο της Ρόδου» και πολλοί είναι και οι αθλητές κολύμβησης που το χρησιμοποιούν για τις προπονήσεις τους.