Χ. Τσιμπλέκας στον RV: “Το ΕΚΑΒ Ρόδου ουδέποτε μέχρι σήμερα είχε περισσότερους εργαζόμενους, περισσότερα οχήματα και εξοπλισμό στη διάθεσή του”
Περιφέρεια

Χ. Τσιμπλέκας στον RV: “Το ΕΚΑΒ Ρόδου ουδέποτε μέχρι σήμερα είχε περισσότερους εργαζόμενους, περισσότερα οχήματα και εξοπλισμό στη διάθεσή του” (audio)

“Το ΕΚΑΒ Ρόδου ουδέποτε μέχρι σήμερα είχε περισσότερους εργαζόμενους, περισσότερα οχήματα και εξοπλισμό στη διάθεσή του”.

Αυτό δήλωσε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Real Voice 99,5 με την Ρένα Παυλάκη, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Ρόδου, Χαράλαμπος Τσιμπλέκας, με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται και συντηρείται από συγκεκριμένους κύκλους τις τελευταίες ημέρες,  σχετικά με την επάρκεια του ΕΚΑΒ Ρόδου, τη στελέχωση και την επιχειρησιακή του ετοιμότητα.

«Πάντα θα χρειαζόμαστε περισσότερα, δεν υπάρχει όριο στην υγεία», δηλώνει ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Ρόδου και προσθέτει με νόημα: «Κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια. Θέλουμε όλους τους συναδέλφους κοντά μας»

Ο κ. Τσιμπλέκας έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία, με αριθμούς, που αποτυπώνουν την κατάσταση στην οποίαν βρίσκεται σήμερα το ΕΚΑΒ και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται πάντα στο πλευρό του, όχι μόνο κατά την διάρκεια της πανδημίας, αλλά συνεχώς και η βοήθεια αυτή «μεταφράζεται» σε αγορά ασθενοφόρων, μισθοδοσία εργαζομένων, προμήθεια υλικών, ακόμα και απολυμάνσεις  κλπ.

  • Πιο συγκεκριμένα, το ΕΚΑΒ στο νησί της Ρόδου διαθέτει 8 ασθενοφόρα, εκ των οποίων τα 6 έχουν χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Διευκρίνισε ότι η κατανομή των ασθενοφόρων γίνεται από την 2η ΥΠΕ.
  • Το μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ Ρόδου ανέρχεται σε 61 άτομα, μόνιμο επικουρικό προσωπικό
  • Όσον αφορά την επιχειρησιακή του ετοιμότητα, το ΕΚΑΒ, σε συμβάντα εντός πόλεως Ρόδου, φτάνει σε 8 έως 10 λεπτά το πολύ.
  • Όσον αφορά τις αεροδιακομιδές, μέσα στο 2021 έγιναν 207, διευκρινίζοντας ότι τις εγκρίσεις των αεροδιακομιδών δίνει η Πολεμική Αεροπορία, που διαθέτει τα πτητικά μέσα, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ.
  • Ως προς τις διακομιδές επειγόντων και χρόνιων περιστατικών, μέσα στο 2021 έγιναν 9.332. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 ανήλθαν σε 4.550. Αυτό δείχνει ότι ο μέσος ετήσιος όρος διακομιδών από το ΕΚΑΒ Ρόδου ανέρχεται σε 9.000 περιστατικά, που αναλογεί σε 24,6 διακομιδές ημερησίως.

«Η Περιφέρεια είναι πάντα αρωγός στο έργο του ΕΚΑΒ. Διαχρονικά αλλά και κατά την περίοδο της πανδημίας, έχει αποδείξει πόσο κοντά ήταν στο ΕΚΑΒ. Στατιστικά το ΕΚΑΒ της Ρόδου ουδέποτε είχε περισσότερα οχήματα και περισσότερα μέσα στη διάθεσή του» δηλώνει ο κ. Τσιμπλέκας και προσθέτει με νόημα: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν σε καθημερινή βάση, για να προσφέρουν αξιόπιστες, ασφαλείς και γρήγορες υπηρεσίες, σε όλους του πολίτες του νησιού μας. Τους θέλουμε όλους κοντά μας».

 

Ακούστε τον εδώ: