Χ.Γιασιράνη: "Δεν στοχοποιούν την Περιφέρεια Είναι επίθεση στην παραγωγή έργου"
Περιφέρεια

Χ.Γιασιράνη: “Δεν στοχοποιούν την Περιφέρεια Είναι επίθεση στην παραγωγή έργου”

Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χαρούλα Γιασιράνη, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, Δευτέρα, απάντησε στο μπαράζ ανακοινώσεων συγκεκριμένων κύκλων, κομματικών και άλλων,  που στοχοποιούν την Περιφέρεια, με φόντο την υγεία, παραβλέποντας τεχνηέντως ότι είναι η μόνη Περιφέρεια της χώρας που, αψηφώντας τα στεγανά των αρμοδιοτήτων, έχει ενισχύσει όχι μόνο με πολλά εκατομμύρια ευρώ ίδιων και ευρωπαϊκών πόρων, αλλά και  με θεσμικές παρεμβάσεις, τις δομές του δημοσίου συστήματος υγείας στα νησιά, τόσο με τον πιο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και με προσωπικό,  την μισθοδοσία του οποίου χρηματοδοτεί.

Η κα Γιασιράνη τόνισε ότι στόχος των κύκλων αυτών δεν είναι ο Χατζημάρκος και η Γιασιράνη.

Στόχος είναι η παραγωγή έργου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς οι κύκλοι αυτοί μόνο μέσα από την απουσία έργου αποκτούν λόγο ύπαρξης στα πολιτικά πράγματα του τόπου.

 

“Θα ήταν πάρα πολύ εύκολο όπως κάνανε στο παρελθόν όλοι οι αυτοδιοικητικοί, να καθόμαστε στα γραφεία μας να εκδίδουμε δελτία τύπου ή να στέλνουμε γραμματάκια στους υπουργούς. Εμείς τολμήσαμε να αναλάβουμε την ευθύνη”

Ακούστε την εδώ:

 

Οι δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας  Χαρούλας Γιασιράνη :

Την τελευταία εβδομάδα γίνεται μια συγκροτημένη, συντονισμένη, συγχρονισμένη επίθεση απέναντι στην Περιφερειακή Αρχή σε ότι αφορά στα θέματα υγείας.  Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και εγώ έχουμε χυδαία στοχοποιηθεί από μια μερίδα αυτών που δημοσιολογούν , για την σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει , ώστε,  χωρίς να έχει την  αρμοδιότητα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να έχει συμβάλλει ,  συνδράμει  υποστηρίξει και συνεχίζει καθημερινά να υποστηρίζει το εθνικό σύστημα υγείας.  

Από όλες αυτές τις άδικες και χυδαίες επιθέσεις που έχουμε δεχτεί από μερικούς , εκείνο που κατάλαβα και διαπιστώνω  είναι ότι δεν είναι αυτή καθαυτή η επίθεση στην Περιφερειακή Αρχή ή σε μας προσωπικά , αλλά είναι ουσιαστικά  επίθεση στην παραγωγή έργου που η Περιφερειακή Αρχή είναι εκείνη που επιτελεί συστηματικά,  μαζεύοντας όλους τους πόρους τα τελευταία χρόνια για να τους διοχετεύσει από όποιο χρηματοδοτικό εργαλείο στο εθνικό σύστημα υγείας.  Έχω πει πολλές φορές ,πόσο σημαντική βοήθεια και υποστήριξη έχουμε παράσχει στο δημόσιο σύστημα υγείας . Από τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό  εκατομμυρίων ευρώ.

Από την ειδική άδεια που πήραμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να διοχετεύσουμε πόρους του ΕΣΠΑ για να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε τις μισθοδοσίες των γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών στις δομές του εθνικού συστήματος υγείας.  

Να μιλήσουμε για το ΕΚΑΒ όπου με προνομιακό τρόπο η περιφέρεια το έχει υποστηρίξει , τόσο σε εξοπλισμό αλλά και με τους 17 ανθρώπους που μισθοδοτεί επίσης από πόρους του ΕΣΠΑ.  Τι είναι αυτό που γίνεται την τελευταία εβδομάδα και γιατί γίνεται ; Εμείς δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε ούτε είμαστε από εκείνους οι οποίοι αιθεροβατούμε και λέμε ότι τα θέματα της υγείας έχουν λυθεί όλα. Καθόλου, αντιθέτως μάλιστα. Εργαζόμαστε πάρα πολύ σκληρά και ασκούμε όλες εκείνες τις πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση και σε κάθε κυβέρνηση , ούτως ώστε το υγειονομικό σύστημα στα νησιά να είναι στο ανώτερο δυνατό επίπεδο.  

Με αφορμή δελτία τύπου που διαβάζουμε στον τύπο ή ανακοινώσεις από συλλόγους ή από συνδικαλιστικούς φορείς , μεταξύ των υπογραφόντων υπάρχει και μια γιατρός προσφιλέστατη προς εμένα και άξια ακτινολόγος , η οποία συνηγορεί και προσυπογράφει τα όσα αναφέρονται εναντίον της Περιφέρειας.  

Να θυμίσω ότι στο Νοσοκομείο της Ρόδου αυτή τη στιγμή μισθοδοτούνται από την Περιφέρεια 30 γιατροί και άλλοι υγειονομικοί.  Να θυμίσω ξανά ότι  ο υπερσύγχρονος τομογράφος ο οποίος έχει εγκατασταθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου, που η αξία το ξεπερνά τα 2 εκ ευρώ και είναι ο ένας από τους δυο που λειτουργούν στη χώρα , είναι αγορασμένος με χρήματα της Περιφέρειας. 

Η έλλειψη προσωπικού δεν αφορά εμάς , εμείς κάναμε τα πάντα για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη προσωπικού χρηματοδοτώντας τη μισθοδοσία των υγειονομικών. Θα ήταν πάρα πολύ εύκολο όπως κάνανε στο παρελθόν όλοι οι αυτοδιοικητικοί , να καθόμαστε στα γραφεία μας να εκδίδουμε δελτία τύπου ή να κάνουμε γραμματάκια στους υπουργούς και να τους λέμε «στελεχώστε..στελεχώστε» ή να λαϊκίζουμε πηγαίνοντας από τη μια δομή στην άλλη και να διαμαρτυρόμαστε μαζί με όσους εκφράζονται με αυτό τον τρόπο.

Εμείς έχουμε επιλέξει μια σοβαρή προσέγγιση στο ζήτημα. Όλη τη διαδικασία της διεκδίκησης την κάνουμε με σοβαρότητα με πυκνότητα συνεχή και με τρόπο τον οποίο ξέρουμε να κάνουμε και να φέρνουμε αποτελέσματα. Για αυτό επαναλαμβάνω ότι δεν στοχοποιούν την Περιφέρεια τον Χατζημάρκο ή την Γιασιράνη , στοχοποιούν την παραγωγή του έργου”.