Γ. Καμπανής: “Πρωταθλητής” Περιφερειάρχης ο Γιώργος Χατζημάρκος με σημαντικές παρεμβάσεις και στον τομέα της Υγείας
Περιφέρεια

Γ. Καμπανής: “Πρωταθλητής” Περιφερειάρχης ο Γιώργος Χατζημάρκος με σημαντικές παρεμβάσεις και στον τομέα της Υγείας

Το σημαντικό έργο της Περιφερειακής αρχής και προσωπικά του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στον τομέα της Υγείας, με τις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, “υπενθυμίζει” ο Έπαρχος Κω-Νισύρου Γιάννης Καμπανής με την ιδιότητα και του γιατρού, αλλά και του στενού συνεργάτη του Γιώργου Χατζημάρκου.

Ο κ. Καμπανής αναφέρεται αναλυτικά στην πολύτιμη βοήθεια που παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αναφέροντας τα εξής, σε γραπτή δήλωσή του:

Αισθάνομαι την ανάγκη ως ιατρός και στενός συνεργάτης του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου να υπενθυμίσω ουσιώδεις και σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν από την Περιφέρεια μας στον τομέα της Υγείας.
Παρόλο που η Περιφέρεια δεν είναι Υπουργείο Υγείας, ο Περιφερειάρχης δεν έπαψε ποτέ να ασκεί πιέσεις στην ηγεσία του Υπουργείου για περισσότερο ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, να έχει προτείνει δημοσίως η Περιφέρεια να αναλάβει την ευθύνη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και να είναι ο βασικός χρηματοδότης στην ανέγερση του νέου νοσοκομείου στην Κω.

Επίσης, έχει ζητήσει τον διαχωρισμό της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Νήσων Αιγαίου, σε Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά και αυτόνομη ,ανεξάρτητη Υγειονομική Περιφέρεια Νήσων Αιγαίου.

Θέσπισε πρώτος εδώ και έξι (6) χρόνια το ειδικό οικονομικό κίνητρο σε ιατρούς επικουρικούς και νοσηλευτές και ενίσχυσε διευρύνοντας αυτήν την πολιτική και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στο σημείο αυτό, θέλω να τονίσω ότι οι παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη ήταν έμπρακτες, σημαντικές και ουσιώδεις και κατά τη διάρκεια του covid-19.

Αναφέρω ότι προμήθευσε πρώτος το EKAB με δύο (2) κλωβούς αρνητικής πίεσης για διακομιδή ασθενών με κορωνοϊό, εξόπλισε τα νοσοκομεία-Κ.Υ. των νησιών μας με ειδικούς αναλυτές για PCR, ειδικούς θαλάμους ISO BOX και διένειμε χιλιάδες rapid tests και pcr σε δομές υγείας, δημόσιες υπηρεσίες, συλλόγους κτλ – μέρος των οποίων διένειμα εγώ ο ίδιος.

Με λόγια απλά, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος είναι ο «πρωταθλητής» Περιφερειάρχης που ξεπερνώντας ακόμα και τα όρια των αρμοδιοτήτων του έχει φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στην Περιφέρεια Ν . Αιγαίου. Εξακολουθούμε να έχουμε ως βασικό στόχο μας την πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Περιφέρειας μας, ανεξαρτήτως του πληθυσμού τους.
Ο αγώνας μας για καλύτερες υπηρεσίες υγείας παραμένει διαρκής.