Γ.Χατζημάρκος: " Ένα μεγάλο αναζωογονητικό έργο, για το νησί μας ο επόμενος μεγάλος στόχος"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: ” Ένα μεγάλο αναζωογονητικό έργο, για το νησί μας ο επόμενος μεγάλος στόχος”

Τον επόμενο μεγάλο στόχο που θέτει, μετά από το κλείσιμο μιας μακράς σειράς πληγών του παρελθόντος, μεταξύ των οποίων και το Εθνικό Θέατρο, ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πρόκειται για την ανάπλαση ενός μεγάλου τμήματος της πόλεως Ρόδου, από την είσοδο στα Κρητικά μέχρι και το ιστορικό κέντρο της πόλης,  για το οποίο, ο Περιφερειάρχης, σε συμφωνία με τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, έχει ξεκινήσει τις επαφές  σε κυβερνητικό επίπεδο, τόσο για την μορφοποίηση της πρότασης, όσο και για την χρηματοδότησή της, καθώς πρόκειται για έργο φιλόδοξο  πολύ μεγάλου προϋπολογισμού, που θα αναμορφώσει και θα αναζωογονήσει θεαματικά την πόλη, που παρουσιάζει εικόνα κόπωσης.

«Προς το τέλος του φθινοπώρου θα είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμη, πάρα πολύ μεγάλο και εξαιρετικά αναζωογονητικό έργο, για το νησί μας»

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χατζημάρκος, η συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και εκτός σοβαρού απροόπτου, «προς το τέλος του φθινοπώρου ίσως να είμαστε έτοιμοι για ένα πάρα πολύ μεγάλο και εξαιρετικά αναζωογονητικό έργο, ένα ακόμη μεγάλο έργο για το νησί μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ακούτε τον εδώ:

 

Ο  Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος επεσήμανε κατά την  διάρκεια  συνέντευξης Τύπου τα εξής :

«Με συμφωνία που κάναμε με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Καμπουράκη,  τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία, ξεκινάμε μια καινούργια μάχη μετά τα μέτωπα  τα οποία με επιτυχία έχουν αντιμετωπιστεί όπως το Εθνικό Θέατρο της Ρόδου, να προχωρήσουμε στην εξεύρεση πόρων για ένα μεγάλο έργο ανάπλασης στην πόλη της Ρόδου.  Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις σε επίπεδο κυβερνητικό , πρώτον για να μορφοποιήσουμε την πρόταση και δεύτερον και κύριο για να δούμε το χρηματοδοτικό σχήμα και το πώς θα προχωρήσουμε.  Η πόλη της Ρόδου ειδικά το ιστορικό της κέντρο, είναι κουρασμένο και αυτό είναι μια κοινή διαπίστωση. Το φρεσκάρισμα, η αναγέννηση που  χρειάζεται, είναι μια πάρα πολύ σύνθετη δουλειά , πάρα πολύ δύσκολη , αλλά νομίζω πως έχουμε δείξει ότι στα δύσκολα αποδίδουμε μάλλον καλύτερα από τα εύκολα. Ξεκινήσαμε ένα μεγάλο αγώνα.  Πιστεύω πως αν όλα πάνε καλά,  χωρίς κάποια αρνητική εξέλιξη ή ανατροπή σε όσα σήμερα μπορούμε να υποθέσουμε για την πορεία και με βάση τις συζητήσεις τις οποίες έχουμε κάνει σε κυβερνητικό επίπεδο , νομίζω ότι προς το τέλος του φθινοπώρου ίσως να είμαστε έτοιμοι για ένα πάρα πολύ μεγάλο και εξαιρετικά αναζωογονητικό έργο, ένα ακόμη μεγάλο έργο για το νησί μας Αναφερόμαστε από την είσοδο της πόλης από τα Κρητικά σε όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης. Είναι πάρα πολύ μεγάλη η περιοχή παρέμβασης, είναι μεγάλο το έργο και αυτή τη στιγμή το κύριο θέμα που έχουμε να ξεκαθαρίσουμε σε κυβερνητικό επίπεδο είναι το μοντέλο διαχείρισης του έργου και το μοντέλο χρηματοδότησης. Είμαστε σε ένα στάδιο το οποίο η συζήτηση μέχρι στιγμής νομίζω ότι πάει καλά. Αξίζει τον κόπο γιατί η πόλη είναι κουρασμένη και χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα».

 

 

Πηγή   realvoice 99.5