Ρόδος

Ανοικτή επιστολή του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου “Ο Κολοσσός” προς την Αρχαιολογία

Το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου «Ο Κολοσσός» απέστειλε ανοιχτή επιστολή στην Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου ώστε να γνωστοποιήσει το ζήτημα σχετικά με τη μετατροπή του χώρου στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο Αρχαίο Στάδιο σε χώρο στάθμευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων και εγκαταλειμμένων τουριστικών λεωφορείων.

Σκοπός του Σωματείου είναι να μετατραπεί ξανά ο χώρος σε χώρο ολιγόωρης στάθμευσης μόνο των τουριστικών λεωφορείων και όσο διαρκεί η επίσκεψη του κάθε γκρουπ στον αρχαιολογικό χώρο.

 

Παρατίθεται η επιστολή:

Αρ. Πρωτ. 9

Ρόδος, 30/06/2022

 

ΠΡΟΣ

Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέμα: «Παρκινγκ Αρχαίου Σταδίου»

 

Κύριοι,

Σχετικά με το χώρο στάθμευσης στο Αρχαίο Στάδιο που εξ αρχής είχε δημιουργηθεί για τα τουριστικά λεωφορεία και στον οποίο υπήρχε φύλαξη έως αργά το απόγευμα, απαγορεύοντας τη στάθμευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε πως τα τελευταία χρόνια, ένα μεγάλο μέρος του έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης Ι.Χ αυτοκινήτων όπως επίσης και εγκαταλειμμένων τουριστικών λεωφορείων καθιστώντας έτσι δύσκολη έως και αδύνατη την είσοδο στο πάρκινγκ για τα τουριστικά λεωφορεία, τα οποία μεταφέρουν γκρουπ τουριστών με σκοπό την επίσκεψή τους στον αρχαιολογικό χώρο του Αρχαίου Σταδίου.

Επειδή, ο συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης είναι και ο μόνος χώρος στον οποίο μπορούν να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται οι επισκέπτες, αφού η παλιά είσοδος του αρχαιολογικού χώρου επί της οδού Διαγοριδών έχει κλείσει, θα θέλαμε την παρέμβασή σας ώστε να μετατραπεί ξανά ο χώρος σε χώρο ολιγόωρης στάθμευσης μόνο των τουριστικών λεωφορείων και όσο διαρκεί η επίσκεψη του εκάστοτε γκρουπ στον αρχαιολογικό χώρο.

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

             ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                           ΚΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ