Γ.Χατζημάρκος για Γέφυρα Κρεμαστής: "Κόβουμε όχι την κορδέλα ενός έργου, αλλά μια αλυσίδα που μας κρατούσε δέσμιους σε ένα άρρωστο χθες"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος για Γέφυρα Κρεμαστής: “Κόβουμε όχι την κορδέλα ενός έργου, αλλά μια αλυσίδα που μας κρατούσε δέσμιους σε ένα άρρωστο χθες”

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουνίου 2022 τα εγκαίνια της νέας Γέφυρας Κρεμαστής

Στον ισχυρό συμβολισμό του τέλους μιας ολόκληρης εποχής που πλήγωσε τον τόπο, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, για τα εγκαίνια της νέας γέφυρας Κρεμαστής, που θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη και ώρα 19:30 το απόγευμα, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη. Αμέσως μετά η Γέφυρα θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Ο κ. Χατζημάρκος έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή και πρόσθεσε πως τα καλά αποτελέσματα έρχονται ως απόρροια της απόφασης της Περιφερειακής Αρχής “να τελειώνουμε οριστικά με οτιδήποτε μας συνδέει με το χθες.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

“Να τελειώνουμε οριστικά με οτιδήποτε μας συνδέει με το χθες. Ήμουνα και εγώ παιδί και μεγάλωσα σε αυτό τον τόπο ακούγοντας τα ίδια και τα ίδια. Αύριο για εμάς τα εγκαίνια αυτής της γέφυρας είναι το κόψιμο όχι της κορδέλας ενός έργου,  αλλά μιας αλυσίδας που μας κράταγε δέσμιους σε ένα άρρωστο χθες. Είναι ένα τέλος υπέροχο και μια αρχή ακόμη ποιο λαμπρή. Αύριο 19:30 σας περιμένουμε στην Κρεμαστή εκεί που κάποτε θρηνούσαμε , να πάμε να βάλουμε μαζί το τέλος σε αυτή την εποχή , της κακοδιοίκησης της κακοδιαχείρισης, της αδιαφορίας και της ανικανότητας και να κάνουμε το άλμα στο αύριο που αξίζουμε όλοι μαζί”.

Ακούστε τον εδώ:

 

Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε με σκωπτικό τρόπο και σε όσους σχολιάζουν αρνητικά τον φωτισμό της νέας Γέφυρας Κρεμαστής, λέγοντας πως αυτά που λέγονται από ορισμένους δεν έχουν καμία σχέση με εποικοδομητική κριτική, αλλά εκφράζουν μόνο τον ψυχισμό τους.

 

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου αναφέρθηκε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Νίκος Λυμπερόπουλος, τον οποίο ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για την δουλειά του, ώστε το έργο αυτό να παραδοθεί σε χρόνο ρεκόρ 7 μηνών και ένα μήνα νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες για τη νέα Γέφυρα ξεκίνησαν με τη λήξη της περασμένης τουριστικής περιόδου, στις 15 Νοεμβρίου 2021.

Ακούστε τον εδώ:

Πηγή    RealVoice 99.5    Ρένα Παυλάκη