Συμμετοχή και βράβευση με την 3η θέση της Anosis Robotics Academy στο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION
Ρόδος

Συμμετοχή και βράβευση σε Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής

 

Συμμετοχή και βράβευση με την 3η θέση της Anosis Robotics Academy στο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION

Η Anosis Robotics Academy εκπροσωπώντας τη Ρόδο, συμμετείχε  με 3 ομάδες στον 1ο  Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής για μαθητές MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής H.E.R.O.,  το Δήμο Χερσονήσου, την Περιφέρεια Κρήτης ενώ τελούσε  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Στο Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στη Χερσόνησο του Ηρακλείου Κρήτης το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουνίου 2022, συμμετείχαν περισσότερες από 300 ομάδες παιδιών από όλη την Ελλάδα καθώς και ομάδες από το εξωτερικό.

Τα παιδιά διαγωνίστηκαν με ρομποτάκια  που έφτιαξαν τα ίδια σε 10 αθλήματα:  Ράλλυ, Ποδόσφαιρο, Πάλη, Τοξοβολία, Μαραθώνιος, Σφαιροβολία, Έκθεση, Δρόμος μετ’ εμποδίων, Drones, Gaming – esports.

Τα παιδιά της ANOSIS Robotics Academy επέλεξαν το ποδόσφαιρο για να συμμετέχουν στο Διαγωνισμό.

 

Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι:

Ονοματεπώνυμο Όνομα Ομάδας
Καλούδης Γιώργος Lions Robotics
Κοντίνος Δημήτρης Lions Robotics
Κοντίνου Μαρία Ελαφάκια Robotics
Λάμπης Γεώργιος Ελαφάκια Robotics
Λάμπης Παναγιώτης Τιγράκια Robotics
Ταμπακιανός Φίλιππος Ελαφάκια Robotics
Τσαμπικάκης Τσαμπίκος Τιγράκια Robotics

 

Οι ομάδες της ANOSIS Robotics Academy με τους γονείς και τους προπονητές τους ταξίδεψαν σαν μία «οικογένεια» στη Κρήτη με στόχο:  να διασκεδάσουν, να χαρούν τη συμμετοχή τους, να καταλάβουν την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας και να αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες.

Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε με απόλυτη επιτυχία και συμπληρώθηκε με τη χαρά και την  υπερηφάνεια όλης της αποστολής από την κατάκτηση της 3ης θέσης πανελλαδικά στο άθλημα του Ποδοσφαίρου από την ομάδα μας Lions Robotics με τα παιδιά Καλούδη Γεώργιο και Κοντίνο Δημήτρη.

Η επιτυχία αυτή είναι μοναδική αφού διεκδικούμε προκρίσεις σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς Ρομποτικής στο εξωτερικό!

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια  σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, στους γονείς τους, στους προπονητές καθώς  και στους διοργανωτές που αφενός έφεραν στην Ελλάδα για πρώτη φορά Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής και αφετέρου για την άρτια διοργάνωση του.

Η ANOSIS Robotics Academy σε ειδική εκδήλωση θα βραβεύσει και τα 7 παιδιά για την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.

Εμείς, η οικογένεια της ANOSIS Robotics Academy δεσμευόμαστε ότι με τον ίδιο ζήλο και όρεξη παραμένουμε προσανατολισμένοι στην πολύπλευρη, βιωματική εκπαίδευση των παιδιών μας και τη συμμετοχή τους σε πολλούς διαγωνισμούς Ρομποτικής, όπου μέσω των μαθησιακών ψυχαγωγικών εμπειριών αποκτούν πολλαπλά γνωσιακά εφόδια στην Εκπαιδευτική Ρομποτική εφόδια καθώς και κοινωνικές δεξιότητες.