ΡΑΛΛΥ Νήσων: Γέμισε κόσμο και εντυπωσιακά αυτοκίνητα η Πλατεία Μιαούλη στη Σύρο
Περιφέρεια

ΡΑΛΛΥ Νήσων: Γέμισε κόσμο και εντυπωσιακά αυτοκίνητα η Πλατεία Μιαούλη στη Σύρο

Γέμισε κόσμο και πανέμορφα αυτοκίνητα η Πλατεία Μιαούλη στην Ερμούπολη της  Σύρου

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

“Πόσοι συμπατριώτες μας γνωρίζουν ότι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο βγήκε από γραμμή παραγωγής στη Σύρο;

Με την ευκαιρία του ΡΑΛΛΥ ΣΥΡΟΥ, σταθήκαμε με περηφάνια για μια ακόμη φορά δίπλα σε ένα Enfield που κατασκευάστηκε στο νησί.”

Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων τη Σύρο χτυπά η… καρδιά του κλασικού αυτοκίνητου, καθώς  σήμερα  Σάββατο  21 Μάϊου στις 13:00 θα δοθεί η εκκίνηση του Ράλλυ Νήσων, που διοργανώνει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων (ΣΙΣΑ) και με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Την Παρασκευή το απόγευμα οι οδηγοί με τα οχήματά τους… πάρκαραν στην πλατεία Μιαούλη και πλήθος κόσμου έσπευσε να τα απολαύσει.

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως στον αγώνα έχουν δικαίωμα κλασσικά αυτοκίνητα άνω των τριάντα ετών και youtimer 20-29 ετών.

Το Ράλλυ Σύρου έρχεται πλέον να συνεχίσει την παράδοση των Ράλλυ Νήσων του ΣΙΣΑ, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης στήριξε από την πλευρά του διοργάνωση και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προσπάθησαν να δώσουν ότι καλύτερο μπορούν ώστε οι διαγωνιζόμενοι που ήρθαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, να απολαύσουν την φιλοξενία.

Το απόγευμα μάλιστα, πραγματοποιήθηκε,  η υποδοχή των αγωνιζομένων καθώς και ο τεχνικός και διοικητικός έλεγχος μπροστά από το Δημαρχείο Σύρου- Ερμούπολης στην πλατεία Μιαούλη στις 19:00 μ. μ.

Αμέσως μετά τον τεχνικό έλεγχο ακολούθησε η υποδοχή των πληρωμάτων με ένα welcome party που έγινε στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην πλατεία Τσιροπινά.

Να σημειώσουμε ότι την όμορφη αυτή εκδήλωση,  διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το Σύλλογο Ιδιοκτητών ΣΠΟΡ Αυτοκινήτων κι έχει και συνέχεια!!!

Στην Πλατεία Μιαούλη παρευρέθηκαν  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος , ο Χωρικός  Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης αλλά και πλήθος κόσμου που θαύμαζε και φωτογράφιζε τα εντυπωσιακά οχήματα!!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση μηχανοκίνητου Αθλητισμού , που έχει γίνει στη Σύρο και στις Κυκλάδες

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης  δήλωσε:

“Πόσοι συμπατριώτες μας γνωρίζουν ότι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο βγήκε από γραμμή παραγωγής στη Σύρο;
Νοέμβριος 1973, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Εnfield 8000 περνά την πόρτα του εργοστασίου παραγωγής, παλιά κλωστοϋφαντουργία Βελισσαρόπουλου, στο Νεώριο της Σύρου. Ο εφοπλιστής Γιάννης Γουλανδρής, ήταν ο ιδιοκτήτης της κατασκευάστριας εταιρείας Enfield Νεώριον ΕΠΕ.

Τρία χρόνια μετά, το εργοστάσιο έκλεισε αφού η χώρα μας δεν έδωσε ποτέ έγκριση για την κυκλοφορία του Enfield στην Ελλάδα, που σημειωτέον είχε άδεια κυκλοφορίας σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.
Χθες, με την ευκαιρία του ΡΑΛΛΥ ΣΥΡΟΥ, σταθήκαμε με περηφάνια για μια ακόμη φορά δίπλα σε ένα Enfield που κατασκευάστηκε στο νησί.
Περηφάνια και θλίψη μαζί.
Για αυτό που μπορούσαμε να είχαμε γίνει και δεν το αφήσαμε.
Για αυτό που μπορούσαμε να έχουμε κατακτήσει και το αποτρέψαμε.
Δίπλα στο Συριανό Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο Enfield 8000, καταλαβαίνεις τι μας οδήγησε σε αυτά που ζήσαμε και την τελευταία δεκαετία.
Γι’ αυτό αξίζει να παλεύεις να αλλάξουν κάποιες “συνήθειες” αυτού του λαού”