Ο Υποστράτηγος ε.α. Νικ. Φανιός αναλαμβάνει νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου 
Ρόδος

Ο Υποστράτηγος ε.α. Νικ. Φανιός αναλαμβάνει νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου 

Ο Καλυμνιακής καταγωγής Νικόλαος Γ. Φανιός νέος Διοικητής στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Με  ημερομηνία 20 Μαΐου 2022, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η από 18 Μαΐου 2022 απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Ασημίνα Γκάγκα με την οποία διορίζεται ως Διοικητής στο ΓΝ -ΚΥ Καλύμνου «ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ»ο Καλυμνιακής καταγωγής Νικόλαος Γ.Φανιός, Υποστράτηγος εα

Με μία λιτή και περιεκτική ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο fb, o Νικόλαος Φανιός κάνει αναφορά στο διορισμό του ως Διοικητή στο Νοσοκομείο της ιδιαιτέρας του Πατρίδας  της Καλύμνου.

Ο νέος Διοικητής εκτός τις ευχαριστίες του διαβεβαιώνει ότι «θα εργασθεί για την εκπλήρωση της Αποστολής που έχει ανατεθεί από την Ελληνική Πολιτεία στο Νοσοκομείο, έχοντας ως Όραμα την συνεχή αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς όφελος των κατοίκων της Καλύμνου»

 

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

 

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση διορισμού του Νικολάου Φανιού ως Διοικητή στο Νοσοκομείο Καλύμνου

Η σχετική απόφαση αναφέρει:

Διορίζουμε τον ΦΑΝΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ του Γεωργίου, Πτυχιούχο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, με πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας και περισσότερα από πέντε (5) χρόνια εργασιακής εμπειρίας, ως Προσωρινό Διοικητή στο Γ.Ν.- Κ.Υ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ «ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ», αρμοδιότητας 2ης Υ. Πε. Πειραιώς και Αιγαίου του Υπουργείου Υγείας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σε αντίστοιχη οργανική θέση της κατηγορίας Ε.Θ. του ν. 3528/2007, με βαθμό 1ο, για ορισμένο χρόνο και, συγκεκριμένα, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Διοικητή, σύμφωνα με το άρθρο 22 του ν. 4735/2020.

Από το  kalymnos- news.gr επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με το νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Νικόλαο Φανιό, ο οποίος όπως μας ενημέρωσε, ότι αρχές της ερχόμενης εβδομάδος θα παρουσιαστεί στο Υπουργείο Υγείας και στη 2η ΥΠΕ και μέχρι την επόμενη Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, θα βρίσκεται στην Κάλυμνο, για να αναλάβει τα καθήκοντα του, στο Νοσοκομείο του νησιού.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Ο  Νικόλαος Φανιός γεννήθηκε στην Κάλυμνο το 1966.
Γονείς του είναι ο αείμνηστος Γεώργιος Φανιός, αστυνομικός, από τα Μαριτσά της Ρόδου και μητέρα του η αείμνηστη Καλλιόπη το γένος Φράγκου, από την Κάλυμνο.
Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Σανίδα και έχει τρεις γιους, τον Γιώργο φοιτητή φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, τον Χρυσόστομο μαθητή Λυκείου και τον Ρηγίνο μαθητή δημοτικού.

Τελείωσε το δημοτικό στην Κάλυμνο. Γυμνάσιο και Λύκειο τελείωσε στη Λέρο, όπου μετακόμισε η οικογένειά του λόγω μετάθεσης στη Λέρο του πατέρα του.

Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και αποφοίτησε το 1988 ως Ανθυπολοχαγός Διαβιβάσεων.

Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε σε Μονάδες του Όπλου των Διαβιβάσεων ως Διμοιρίτης και Διοικητής Λόχου σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και στην Κύπρο.

Διετέλεσε Διοικητής του Κέντρου Επικοινωνιών του Γενικού Επιτελείου Στρατού και Διοικητής Λόχου Ηλεκτρονικού Πολέμου.

Ως  Ανώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στο Σεράγεβο της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης ως Διευθυντής Επικοινωνιών – Πληροφορικής. Στη συνέχεια του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή Τάγματος Ηλεκτρονικού Πολέμου και ακολούθως υπηρέτησε στη Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ως Αναλυτής Πληροφοριών

Με τον επαναπατρισμό του στην Ελλάδα, τοποθετήθηκε Διευθυντής Επικοινωνιών – Πληροφορικής στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Λάρισα, το οποίο είχε ενεργοποιηθεί πλήρως και διεξήγαγε την Στρατιωτική  Επιχείρηση  της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία.

Με τον βαθμό του Συνταγματάρχη εκτέλεσε επί τριετία τα καθήκοντα του Εκπροσώπου Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου, ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή της Ταξιαρχίας Διαβιβάσεων του Γ΄ Σώματος Στρατού

Τερμάτισε ευδόκιμα την στρατιωτική του σταδιοδρομία στις 10 Μαρτίου 2019 με τον βαθμό του Υποστρατήγου.

Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα Σχολεία του Όπλου του, στη Σχολή Τηλεπικοινωνιών – Ηλεκτρονικών Αξιωματικών Διαβιβάσεων και στη Σχολή Διαβιβάσεων του ΝΑΤΟ

Είναι απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Άμυνας, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου, της Διακλαδικής Σχολής Επιτελών Άμυνας, καθώς και του Προγράμματος «Στρατηγική και Διοίκηση» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών, με άριστα, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις Νέες Τεχνολογίες Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής.

Έχει τιμηθεί για τις υπηρεσίες του και την εξαιρετική του απόδοση στα κατά καιρούς καθήκοντα που του ανατέθηκαν και για την ικανότητά του στην οργάνωση και διοίκηση, με τα ακόλουθα παράσημα και διαμνημονεύσεις:- Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής- Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος- Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής- Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος- Μετάλλιο Ευδοκίμου Διοικήσεως- Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας- Μετάλλιο Ηγεσίας Σχηματισμού – Μεγάλης Μονάδος του Ελληνικού Στρατού

Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.