Σύρος: Χωρίς την απαιτούμενη απαρτία η πρώτη, μετά από δύο χρόνια, διά ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
Περιφέρεια

Σύρος: Χωρίς την απαιτούμενη απαρτία η πρώτη, μετά από δύο χρόνια, διά ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η πρώτη, μετά από δύο χρόνια λόγω κορωνοϊού, διά ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, έληξε άδοξα, καθώς δεν είχε – λόγω απουσιών – την απαιτούμενη απαρτία για να διεξαχθεί.

Η συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι στη Σύρο, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω απουσιών των περιφερειακών συμβούλων, είτε λόγω δυσκολίας να μετακινηθούν, είτε λόγω… κομματικών υποχρεώσεων, καθώς υπήρξαν και περιπτώσεις συμβούλων που έπρεπε να παραστούν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην Αθήνα.

Την χαρά του για την διά ζώσης συνεδρίαση, αλλά και ταυτόχρονα και τη λύπη του για την μη  διεξαγωγή του Περιφερειακού Συμβουλίου, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ. Χατζημάρκος μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στα πολύ αισιόδοξα μηνύματα της τουριστικής περιόδου που ξεκίνησε με καλούς οιωνούς εδώ και ένα μήνα, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Σύρο, καθώς όπως είπε, υπήρξε ιδιαίτερη δυσκολία να βρεθούν από τους συμβούλους για τη διαμονή τους κενά δωμάτια σε ξενοδοχειακές μονάδες, κάτι που όπως είπε, είναι ένα καλό μήνυμα για τους εργαζόμενους, αλλά και για την κοινωνία.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στα τρέχοντα θέματα ζητήματα όπως και στην έναρξη της συζήτησης για την απόσπαση από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων, των νησιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και τη δημιουργία ξεχωριστής Υγειονομικής Περιφέρειας για τον νησιωτικό χώρο.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έβαλε στο “τραπέζι” και αυτό το θέμα το οποίο βρίσκεται υπό συζήτηση και μάλιστα τέθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου από την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Πηγή  syrostoday.gr