Στη Σύρο το Ράλλυ Νήσων με τη συμμετοχή 70 σπορ κλασικών αυτοκινήτων
Περιφέρεια

Στη Σύρο το Ράλλυ Νήσων με τη συμμετοχή 70 σπορ κλασικών αυτοκινήτων

Κάτι πολύ όμορφο θα γίνει στη Σύρο από την Παρασκευή 20 μέχρι την Κυριακή 22 Μαΐου.

Είναι το Ράλλυ Νήσων, που διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (ΣΙΣΑ) στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Κλασικά αυτοκίνητα άνω των 30 ετών και επιλεγμένα yountimer 20-29 ετών θα κατακλύσουν τις όμορφες διαδρομές αναδεικνύοντας τα μοναδικά αξιοθέατα, την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό του νησιού.

Το Ράλλυ Σύρου έρχεται να συνεχίσει την παράδοση των Ράλλυ Νήσων του ΣΙΣΑ των προηγούμενων δεκαετιών. Η νοσταλγία θα συνδυαστεί με σύγχρονη οργάνωση και δορυφορική χρονομέτρηση.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ιστορικά αυτοκίνητα άνω των 30 ετών και επιλεγμένα yountimer 20-29 ετών. Οι κατηγορίες είναι τρεις:

η απαιτητική Regularity,
η χαλαρή Touring Trophy και
η νεοσύστατη Classique

Στην κατηγορία Classique συμμετέχουν αποκλειστικά μοντέλα τα οποία κατασκευάζονταν έως 31/12/1980. Τα αυτοκίνητα αυτά δεν πρέπει να έχουν σημαντικές μετατροπές και υπάρχει περιορισμός στη χρήση πρόσθετων οργάνων μέτρησης απόστασης.

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά:

«Φιλοξενούμε στη Σύρο ένα μεγάλο αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού με τη συμμετοχή εβδομήντα (70) ΣΠΟΡ κλασικών αυτοκινήτων.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη διοργάνωση πολύ μεγάλων αθλητικών γεγονότων πανελλήνιας εμβέλειας.

Είναι πλέον σε όλους γνωστό ότι στηρίζουμε την τουριστική μας βιομηχανία με σχέδιο και στρατηγική.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού με μεγάλα γεγονότα που αποτελούν πόλο έλξης για πλήθος επισκεπτών».