Γ.Χατζημάρκος: "Το ντροπιαστικό “ηφαίστειο” της Καλύμνου, θα το σβήσουμε. Στην Κάλυμνο θα δώσουμε τις πιο σύγχρονες περιβαλλοντικές υποδομές"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: “Το ντροπιαστικό “ηφαίστειο” της Καλύμνου, θα το σβήσουμε. Στην Κάλυμνο θα δώσουμε τις πιο σύγχρονες περιβαλλοντικές υποδομές”

” Άλλο ένα τεράστιο έργο, η διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί της Καλύμνου, άλυτο επί δεκαετίες, δρομολογείται από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

“Για την ενδιάμεση λύση” που παραμένει στην ευθύνη του Δήμου, θα βάλουμε “πλάτη” (στο Δήμο Καλυμνίων).

Το ντροπιαστικό “ηφαίστειο” της Καλύμνου, θα το σβήσουμε και θα δώσουμε τις πιο σύγχρονες περιβαλλοντικές υποδομές” επισημαίνει σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

O  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε :

Άλλο ένα θέμα, άλυτο επί δεκαετίες. Η διαχείριση των απορριμμάτων της Καλύμνου. Σήμερα, μια χωματερή καίει μέρα-νύχτα και μας θυμίζει ότι οφείλουμε να συνεννοηθούμε, να βρούμε τις λύσεις και να τις εφαρμόσουμε. Γιατί, δεν πάει άλλο.
Ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, γι’ αυτό ιδρύθηκε. Για να σχεδιάσει τις λύσεις.
Ο σχεδιασμός του νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής και της Μονάδας Επεξεργασίας των Απορριμμάτων, που αφορούν τον ΦοΔΣΑ, ολοκληρώθηκε και τα έργα παίρνουν τον δρόμο τους. Η ενδιάμεση λύση, για την οποία προκρίνεται η δεματοποίηση, είναι αρμοδιότητα του Δήμου Καλύμνου.
Με τον Δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη και τους συνεργάτες μας, εξετάσαμε το σχέδιο των 3 σημείων, που συμφωνήθηκε, για την οριστική επίλυση του ζητήματος.
Για την ενδιάμεση λύση, που παραμένει στην ευθύνη του Δήμου Καλύμνου, θα βάλουμε στο Δήμο την πλάτη που ξέρουμε να βάζουμε σε όλα τα νησιά μας.
Το ντροπιαστικό “ηφαίστειο” της Καλύμνου, θα το σβήσουμε. Στην Κάλυμνο θα δώσουμε τις πιο σύγχρονες περιβαλλοντικές υποδομές. Γιατί, αγαπάμε την δουλειά, τις λύσεις, την πρόοδο