Επίσκεψη της ιατρικής ομάδας +πλεύσης στην Η.Ν. Κάσο.
Ρόδος

Επίσκεψη της ιατρικής ομάδας +πλεύσης στην Η.Ν. Κάσο.

Το Σάββατο 7 Μαΐου ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος με την συνοδεία κατοίκων του νησιού υποδέχθηκαν στο κεντρικό λιμένα της Η.Ν. Κάσου 11 σκάφη της ομάδας της ΜΚΟ +πλεύσης αποτελούμενη από 65 άτομα γιατρούς και βοηθούς νοσηλευτές – εθελοντές.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης της ομάδας γιατρών της Σύμπλευσης πραγματοποιήθηκαν συνολικά 433 εξετάσεις σε 191 μονίμους κατοίκους του νησιού από διάφορες ιατρικές ειδικότητες ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και 61 αιματολογικές εξετάσεις . Στην ομάδα των γιατρών επίσης συμμετείχε κτηνίατρος από την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος, ο οποίος προσέφερε της υπηρεσίες του για προληπτικές εξετάσεις σε ζώα συντροφιάς αλλά και για την διενέργεια στειρώσεων.
Εκτός από τις ιατρικές, τις παραϊατρικές και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες ταυτόχρονα με την διενέργεια τακτικών ιατρείων, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες με θέματα “Ομιλία για τη γονιμότητα, διατροφή και εικόνα του σώματος (ομιλία/ συζήτηση της διατροφολόγου της Σύμπλευσης με τους εφήβους, “Οι έφηβοι ρωτούν” (ομιλία /συζήτηση της ψυχολόγου της Σύμπλευσης με μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου) .
“Οι ενήλικες ρωτούν ” Ομιλία/συζήτηση της ψυχολόγου της Σύμπλευσης με γονείς και εκπαιδευτικούς. Αλλά και πολιτιστικές – εκπαιδευτικές δράσεις όπως δενδροφύτευση με τη We4all, παρουσίαση του διαδραστικού παραμυθιού των Μικρών Επιστημόνων, το εικαστικό εργαστήρι STEAM, και η θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με το θέατρο σκιών.
Επίσης στα σχολεία του νησιού προσφέρθηκε αναγκαίος για την εκπαιδευτική διαδικασία υλικοτεχνικός εξοπλισμός , ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τον περιφερειακό εξοπλισμό τους, προτζέκτορες αλλά και διαδραστικοί πίνακες οι οποίοι θα διευκολύνουν το έργο των εκπαιδευτικών του νησιού ενώ μοιραστήκαν παιχνίδια σε όλα τα παιδία . Ακόμα ανακαινίστηκε πλήρως και το γήπεδο μπάσκετ και χάντμπολ που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου κ΄ Λ.Τ. Κάσου.
Παράλληλα με την ευγενική χορηγία της Stoiximan / Mikroi Iroes παραδόθηκε στην Δημοτική Αρχή το νέο πολυγήπεδο στο Αρβανιτοχώρι (μπάσκετ, τένις και βόλεϊ και μίνι ποδοσφαίρου ).Στα εγκαίνια του παρευρέθηκε η Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια πάλης Μαρία Πρεβολαράκη δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς Κασιώτες να συνομιλήσουν μαζί της και να τους μεταφέρει στον κόσμο του αθλήματος της πάλης .
Ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτοκρίτος εκ μέρους των κατοίκων του νησιού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις θέρμες τους ευχαριστίες για την αρίστη εξυπηρέτηση τους ενώ παράλληλα συνεχάρη τον πρόεδρο της ΜΚΟ +πλεύσης κ. Άρη Παπαπέτροπουλο και την ιατρική ομάδα για την άρτια οργανωμένη παροχή ιατρικών και όχι μόνο υπηρεσιών.
Ευχαρίστησε επίσης τους χορηγούς της δράσης “Διάπλους 2022”, την τράπεζα Πειραιώς μέσω του διευθυντή του καταστήματος Καρπάθου κ. Αργύρη Κουλαμά και την Stoiximan / Μικροί Ήρωες μέσω του αντιπροέδρου της εταιρείας κ. Πάνου Κωνσταντόπουλου. Τόνισε ότι υπάρχει τεράστια ανάγκη για την καθιέρωση τέτοιου είδους κοινωνικών δράσεων στα ακριτικά νησιά και στους κατοίκους τους . Ήδη στερούνται ενώ δεν θα έπρεπε από τις αυτονόητες υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης από γιατρούς ειδικότητας και οι δράσεις αυτές έρχονται να απαλύνουν το αίσθημα αγωνίας και αβεβαιότητας στο μείζων ζήτημα της ιατρικής περίθαλψης των ακριτικών περιοχών.