Αρχάγγελος Μιχαήλ Πανορμίτης: Γράμμα σε μπουκάλι-τάμα για ανεκπλήρωτο έρωτα βρέθηκε στον Θερμαϊκό
Ρόδος

Αρχάγγελος Μιχαήλ Πανορμίτης: Γράμμα σε μπουκάλι-τάμα για ανεκπλήρωτο έρωτα βρέθηκε στον Θερμαϊκό (φωτό και βίντεο)

Μία… αισθηματικού περιεχομένου έκπληξη επιφύλασσε ο εθελοντικός καθαρισμός τμήματος της ακτής Θερμαϊκού στην Πυλαία από την ομάδα “The Cleaningans” και τους ακροατές του «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

Πηγή: Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Η δημοσιογράφος του Ράδιο Θεσσαλονίκη Χριστιάνα Μανιάτη που συμμετείχε στη δράση βρήκε ένα κλειστό πλαστικό μπουκάλι το οποίο περιείχε στο εσωτερικό του ένα σημείωμα. Η αποστολέας, είναι μια νέα γυναίκα η οποία απευθύνεται στον Αρχάγγελο Μιχαήλ Πανορμίτη, για τον ανεκπλήρωτο έρωτά της ζητώντας τη βοήθειά του.

 

 

Ποιος είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Πανορμίτης

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Πανορμίτης είναι ο Πολιούχος της Σύμης, προστάτης των Δωδεκάνησων.  Είναι προστάτης των ναυτικών και των σφουγγαράδων.

Σύμφωνα με την παράδοση, μπουκάλια πιστών με τις προσευχές τους από κάθε μέρος της γης φτάνουν στο νησί της Σύμης για τον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη. Φθάνουν πάντοτε, σε όσους με πραγματική πίστη κάνουν το τάμα τους.Το έθιμο αυτό με το τάμα είναι ιδιαίτερα γνωστό και ξεκινά από τη περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Το Μοναστήρι βρίσκεται στο Νότιο άκρο του νησιού, είναι χτισμένο στον πανέμορφο όρμο του Πανόρμου και τιμάται στις 8 Νοεμβρίου.

 

 

Η Ίδρυσης της Μονής 

Μια θεοσεβούμενη γυναίκα, η Μαριώ του Πρωτενιού, βρήκε σκάβοντας στο χωράφι της στον Πάνορμο ένα μικρό εικόνισμα του Μιχαήλ του Πανορμίτη στη ρίζα ενός σχίνου.  Τη μετέφερε στο σπίτι της και την τοποθέτησε ανάμεσα στα άλλα εικονίσματα της.  Την επόμενη μέρα όμως η εικόνα έλειπε από τη θέση της. Πήγε πάλι η Μαριώ στον Πάνορμο και βρήκε το εικόνισμα στο ίδιο σημείο. Το ξαναπήρε μαζί της αλλά για ακόμη μια φορά ο Αρχάγγελος Μιχαήλ «δραπέτευσε» από το σπίτι της.

Πηγή: facebook/Archangel Michael Panormitis

Εμφανίστηκε στον ύπνο της γυναίκας και της εξέφρασε την επιθυμία του να μείνει στον Πάνορμο.  Η γυναίκα αφού συμβουλεύτηκε τον πνευματικό της, εκείνος της είπε να κτίσει ένα εκκλησάκι στον τόπο όπου βρήκε το εικόνισμα.