Το Τάμα του ΑΣΙΑΘΡ στον Πανορμίτη
Αθλητικά

Το Τάμα του ΑΣΙΑΘΡ στον Πανορμίτη

Με τον αγώνα «Τάμα 2022» ξεκινάει το Σάββατο 7-5-22   το ιστιοπλοϊκό πρωτάθλημα του ΑΣΙΑΘΡ

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοιχτής Θάλασσας Ρόδου εξέδωσε  Ανακοίνωση- Δελτίο Τύπου όπου  αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Ξεκινά από το Σάββατο 7-5-22 η νέα αγωνιστική ιστιοπλοϊκή περίοδος για την περιοχή μας.
Όπως πάντα ο πρώτος αγώνας της κάθε νέας αγωνιστικής περιόδου φέρει το όνομα ‘’Τάμα’’ και είναι αφιερωμένος στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Έτσι και φέτος ο αγώνας συνίσταται από δυο ιστιοδρομίες.
Η πρώτη ιστιοδρομία θα έχει εκκίνηση από Ρόδο στην περιοχή Κάτω Πέτρες το Σάββατο7-5-22 το πρωί στις 10:00 με τερματισμό τη Μονή Πανορμίτου στη Σύμη.
Η δεύτερη ιστιοδρομία θα έχει εκκίνηση από τη Μονή Πανορμίτου την Κυριακή 8-5-22 το πρωί στις 12:00 και τερματισμό στη Ρόδο.
Το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει αγιασμός για τα σκάφη που θα είναι ελλιμενισμένα στον ομώνυμο όρμο και για τα πληρώματά τους.
Η διαμονή στον Πανορμίτη είναι πάντα ευχάριστη για τους συμμετέχοντες γιατί εκτός του ότι η περιοχή με τις μοναστηριακές εγκαταστάσεις είναι μαγευτική, τα πληρώματα δημιουργούν ευχάριστες παρέες όπου περισσεύουν τα πειράγματα για την μέχρι τότε πορεία του κάθε σκάφους στον αγώνα. Οι κιθάρες συνήθως δεν λείπουν καθώς και οι προσεγμένες γαστριμαργικές δημιουργίες από τα πληρώματα.
Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς ακόμη, αναμένεται μεγάλη συμμετοχή. Σε αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι λόγω του χειμώνα τα σκάφη έμειναν δεμένα για μεγάλο διάστημα με τα πληρώματα να λαχταρούν για το πρώτο άνοιγμα των πανιών τους.
Για την συμμετοχή στον αγώνα τα μέλη του πληρώματος του κάθε σκάφους πρέπει να έχουν σε ισχύ ανανεωμένη κάρτα αθλητή ενώ το κάθε σκάφος που συμμετέχει πρέπει να έχει ανανεωμένο πιστοποιητικό καταμέτρησης.
Ειδικές πληροφορίες
Για τον αγώνα αυτό θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Κυβερνητών την Πέμπτη 5/5 στις 21:30 στα γραφεία του συλλόγου στο Νεώριο.
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι Κυβερνήτες είναι:
1.Φόρμα δήλωσης συμμετοχής του σκάφους, η οποία πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένη για να γίνει αποδεκτή. Θα γίνει έλεγχος των αριθμών αθλητικής ταυτότητας για να εξακριβωθεί αν είναι ενεργές-σε ισχύ. Να σταλεί με email στο asiathr1989@gmail.com.
2.Πιστοποιητικό καταμέτρησης σκάφους για το 2022.
3.Ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο σκάφους (να είναι εμφανής η κάλυψη για αγώνες).
4.Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης σκάφους (Π.Γ.Ε.) σε ισχύ.
5.Συνδρομή συμμετεχόντων του σκάφους για τον αγώνα (εξαιρούνται νέοι ιστιοπλόοι που συμμετέχουν στον πρώτο τους αγώνα). Ταμειακώς εντάξει θεωρούνται όσοι έχουν εξοφλήσει μέχρι και τη συνδρομή τουλάχιστον του 2021.
-Η πλήρως συμπληρωμένη Φόρμα δήλωσης συμμετοχής (1) θα σταλεί στο email asiathr1989@gmail.com.
-Τα υπόλοιπα δικαιολογητικά (2 έως 5), θα προσκομιστούν στην Συγκέντρωση Κυβερνητών (δεν θα γίνει η αποστολή τους μέσω email).
-Οι Κυβερνήτες να ενημερώσουν το πλήρωμα τους να φροντίσουν την κατάθεση δικαιολογητικών για έκδοση Αθλητικής Ταυτότητας 2022.
-Όσοι νέοι πραγματοποιήσουν τον πρώτο τους αγώνα στο πρωτάθλημα του ΑΣΙΑΘΡ να στείλουν email στο asiathr1989@gmail.com (να δηλωθεί ο αγώνας και η ημερομηνία του)».