Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου: "Εικόνα διάλυσης παρουσιάζουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ρόδου Επιβάλλεται η άφιξη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή "
Αστυνομικό

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου: “Εικόνα διάλυσης παρουσιάζουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ρόδου Επιβάλλεται η άφιξη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή “

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δωδεκανήσου αναφέρει τα εξής:

Συνάντηση με τον Β΄ Υποδ/ντη της Α΄Δ/νσης Αστυνομίας Δωδ/νησου, Αστ/κο Δ/ντη κ. Ιωάννη ΤΣΑΚΙΡΑΚΗ πραγματοποίησε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας, με δεδομένο ότι ο νέος Αστ/κος Δ/ντης δεν έχει αναλάβει καθήκοντα και δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία της άφιξης του, ενώ ο Α΄ Υπ/ντης βρίσκεται σε άδεια.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες αλλά και οι Αστυνομικοί της περιοχής μας. Το γεγονός ότι το σύνολο των Υπηρεσιών παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης σε συνδυασμό με την ασάφεια των εντολών, έχει ως αποτέλεσμα να γινόμαστε καθημερινά δέκτες έντονων παραπόνων και καταγγελιών από τα μέλη μας , τα οποία, πλέον αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο.

Δεν αποτελεί κοινό μυστικό το γεγονός, ότι ακόμα και κεντρικές Υπηρεσίες όπως η Υποδ/νση Ασφάλειας και το Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου υπολειτουργούν αφού ακόμα και πολίτες που προσέρχονται σε αυτές, εκτός του ότι είναι αφύλακτες (δεν υπάρχει σκοπός), τις παρομοιάζουν με ¨μπουτίκ¨ αφού ψάχνουν από γραφείο σε γραφείο τον Αστυνομικό να απευθυνθούν.

Για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, δεν γίνετε λόγος, αφού περιπολικό διατίθεται όταν και αν μπορούμε και τις περισσότερες φορές με ένα άτομο. Όσον αφορά τις περιφερειακές Υπηρεσίες, τι μπορούμε να πούμε όταν επί παραδείγματι, το Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Ρόδου έχει μετατραπεί εδώ και πολύ καιρό σε Αστυνομικό Τμήμα Γλύστρας , τα σχόλια περιττεύουν.

Παράλληλα ξεκαθαρίσαμε, ότι η τακτική να τραβάμε τους Αστυνομικούς κάθε μέρα από την μία υπηρεσία στην άλλη , δείχνει απουσία σχεδιασμού και τακτική του μπαλώματος, εξουθενώνοντας το προσωπικό και μειώνοντας την αποτελεσματικότητα του.

Τέλος, είναι αυτονόητό ότι έτσι, καλοκαίρι δεν βγαίνει. Επιβάλλεται η άφιξη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή (που θα πρέπει να γίνει το συντομότερο) να συνδυαστεί με τολμηρές αποφάσεις που θα δώσουν λύσεις, σε διαφορετική περίπτωση το καράβι κινείται προς τα βράχια .

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ                       ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος