Μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη για το Πάσχα
Δήμος

Μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη για το Πάσχα

Μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη για το Πάσχα:

Οι Άγιες Ημέρες των Παθών και της Ανάστασης του Χριστού, συμπυκνώνουν όλο το μήνυμα της ορθόδοξης παράδοσής μας. Μήνυμα θριάμβου της ζωής. Ακλόνητη πίστη πως μετά το Γολγοθά έρχεται η Λύτρωση.

Αυτό το διαχρονικό βίωμα έχει αποτυπωθεί βαθιά στη ροδίτικη ψυχή και μας γεμίζει όλους με ελπίδα. Ξέρουμε από δύσκολα και ξέρουμε να βγαίνουμε πάντα νικητές. Έτσι και στη συγκυρία που ζούμε, παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις και τις πρωτοφανείς αβεβαιότητες που αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε, δεν το βάζουμε κάτω. Με ρεαλισμό, ευθύνη και αλληλεγγύη δίνουμε λύσεις σε πιεστικές ανάγκες. Ταυτόχρονα, επιμένουμε να ατενίζουμε νέες κορυφές για να τις κατακτήσουμε. Όπως η ανάδειξη της Ρόδου στον πρώτο παγκόσμιο, πράσινο και βιώσιμο τουριστικό προορισμό. Όπως η αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Εθνικού Θεάτρου μας. Όπως η αποτελεσματική προστασία και η παγκόσμια ανάδειξη της μοναδικότητας της Μεσαιωνικής Πόλης.

Το Αύριο ανήκει σ’ αυτούς που ξεκινούν να το δημιουργούν σήμερα. Αυτή είναι η πυξίδα του Δήμου Ρόδου, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και στις δυνάμεις του τόπου μας. Προχωράμε με σταθερά βήματα μπροστά, σε μια στοχευμένη πορεία ποιοτικής αναβάθμισης του νησιού μας και της καθημερινότητας των πολιτών. Η Ρόδος μας, κερδίζει με το σπαθί της νέες δυνατότητες και νέες ευκαιρίες σε μια βιώσιμη προοπτική για όλους και κυρίως για τις επόμενες γενιές.

Το ανέσπερο Φως της Ανάστασης, ας αποτελέσει πηγή ενίσχυσης της θέλησης για προσωπική και συλλογική προσπάθεια. Ενωμένοι, δημιουργικοί, πάντα φιλόξενοι και πάντα αισιόδοξοι για τη Ρόδο που μας αξίζει.

Καλό Πάσχα σε όλες τις Ροδίτισσες και όλους τους Ροδίτες.

Με Υγεία πάνω απ’ όλα, Αγάπη στις οικογένειές μας κι Ευημερία στη Ρόδο μας.