Επίσκεψη κλιμακίου ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου
Ρόδος

Επίσκεψη κλιμακίου ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου

Ψηλά στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τα προβλήματα του τομέα της Δημόσιας Υγείας

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με την κοινωνία και τους ειδικούς για την διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων της παράταξης για τον τομέα της Δημόσιας Υγείας, κλιμάκιο της παράταξης αποτελούμενο από τη Γραμματέα της Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ελευθερία Φτακλάκη, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Βάιο Καλοπήτα και τα μέλη της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής νοτίου συγκροτήματος ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ.κ. Νίκο Βασιλαρά, Γιάννη Σταυλά και Τσαμπίκο Ψαρά επισκέφθηκαν το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» όπου συναντήθηκαν με τον διοικητή κ. Γρηγόρη Ρουμάνη για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Ιδρύματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου των Νοσοκομειακών ιατρών κ.κ. Πολύμνια Γαλανού πρόεδρος, Αριστείδης Καΐκης αντιπρόεδρος, Νίκος Φαρμακίδης γραμματέας, Νίκος Χριστοδούλου αναπληρωτής γραμματέας, Μικές Δουλαπτσής ταμίας καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων και διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής κ. Στέλιος Καραταπάνης.

Τα μέλη του κλιμακίου ενημερώθηκαν από τον διοικητή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος αναλυτικά για τα προβλήματα του Νοσοκομείου που αφορούν τόσο στον εξοπλισμό (βελτίωση και εκσυγχρονισμός) όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό (ιατρικό-νοσηλευτικό και διοικητικό). Κυρίαρχο πρόβλημα είναι αυτό της υποστελέχωσης που μέχρι σήμερα καλύπτεται χάρη στις υπερπροσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών. Ο κ. Γρ. Ρουμάνης υποστήριξε ότι η μόνη λύση για την κάλυψη των κενών θέσεων από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό είναι να θεσπιστούν ισχυρά κίνητρα που θα παρακινήσουν τους επιστήμονες να υπηρετήσουν στο Νοσοκομείο του νησιού μας. Άξιο αναφοράς είναι επίσης πως

170 θέσεις νοσηλευτών παραμένουν κενές και για την οριακά εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου απαιτείται η άμεση πρόσληψη τουλάχιστον 60.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Πολύμνια Γαλανού εστίασε στον σημαντικό ρόλο του Νοσοκομείου της Ρόδου στην κάλυψη των αναγκών της ευρύτερης περιοχής, το οποίο εξυπηρετεί ασθενείς από όλα τα Δωδεκάνησα επισημαίνοντας ότι ο σχεδιασμός για τις προσλήψεις και την κάλυψη των κενών θέσεων θα πρέπει να γίνεται με ορίζοντα δεκαετίας, λαμβάνοντας υπόψιν και την κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Επίσης στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε αναφορά στην ανάγκη υλοποίησης της πρότασης δημιουργίας Ανώτατης Νοσηλευτικής Σχολής στη Ρόδο, μια πρόταση που είχε υποστηρίξει σθεναρά ο αείμνηστος Δημήτρης Κρεμαστινός.

Τα μέλη του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αφού ενημερώθηκαν αναλυτικά από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση για τα προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου, ανέφεραν ότι η δημοκρατική παράταξη είναι ταυτισμένη με τις μεγάλες τομές στο σύστημα υγείας και διαβεβαίωσαν ότι στο πλαίσιο της διαβούλευσης που άνοιξε το Κίνημα με την κοινωνία και τους ειδικούς για την διαμόρφωση των προγραμματικών του θέσεων για τη Δημόσια Υγεία, θα τεθούν επί τάπητος ώστε να αναζητηθούν λύσεις που θα ανακουφίσουν το προσωπικό και θα βελτιώσουν τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών.

Στο πλαίσιο αυτής της εποικοδομητικής συνάντησης συμφωνήθηκε πως ο στόχος είναι κοινός και αποτελεί την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γ.Ν.Ρ. και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του τόσο για τους συμπολίτες μας, όσο και για τους επισκέπτες του νησιού. Η Δημόσια Υγεία αποτελεί κορωνίδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και η διασφάλιση τόσο των κεκτημένων, όσο και της ποιοτικής αναβάθμισης των υπηρεσιών του, αποτελεί προτεραιότητα της δημοκρατικής παράταξης. Άλλωστε, Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αποτέλεσαν επιτεύγματα του ΠΑΣΟΚ.