Γ.Χατζημάρκος : " Oι περισσότεροι από αυτούς που μιλάνε δημόσια είναι οι ίδιοι ιδιοκτήτες μεγάλων αυθαιρέτων Δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος : ” Oι περισσότεροι από αυτούς που μιλάνε δημόσια είναι οι ίδιοι ιδιοκτήτες μεγάλων αυθαιρέτων Δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν”

 

Η προστασία του Δημόσιου Χώρου  οι επιπτώσεις του διαχρονικού φαινομένου της κατάληψής του στην οικονομία, στο περιβάλλον και στην κοινωνία, συζητήθηκαν με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου  στην σημερινή συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη

Το θέμα τίθεται σε μια περίοδο που, από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και πρόσωπα, που επιδεικνύουν επιλεκτική ευαισθησία, που κατά καιρούς καταπίνουν την κάμηλο, μπροστά στο φαινόμενο της αυθαιρεσίας στην Ρόδο αλλά και σε άλλα νησιά, επιχειρείται η πολιτική του εκμετάλλευση, αφού με συνεχείς ανακοινώσεις τους προσπαθούν επίμονα να εμπλέξουν πολιτικά πρόσωπα που καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή δεν έχουν με το θέμα, εξυπηρετώντας καταφανώς άλλες σκοπιμότητες και επιδιώξεις.

Η ‘Ελλη Χωριανοπούλου, Έπαρχος Μήλου, Εντεταλμένη Περιβάλλοντος Κυκλάδων και Προϊσταμένη της Πολεοδομίας Μήλου, επεσήμανε τα εξής :

“Η χαώδης νομοθεσία και η τραγική υποστελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών, έχουν ως αποτέλεσμα το πρόβλημα των αυθαιρέτων να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί. Δεν θέλουμε απλά να κάνουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο μια συζήτηση με διαπιστώσεις,. Θέλουμε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες θα προωθήσουμε αρμοδίως. Είμαστε απερίφραστα υπέρ της νομιμότητας. Δυστυχώς δεν είναι στην αρμοδιότητά μας. Αν ήταν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, ειδικά με τον Γιώργο Χατζημάρκο Περιφερειάρχη, να είστε βέβαιοι ότι θα είχε επιλυθεί, χωρίς να σκεφτόμαστε το πολιτικό κόστος“.

 

Γ.Χατζημάρκος : “Δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν”

O περιφερειάρχης κ.Γ.Χατζημάρκος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του επεσήμανε καυτηρίασε και κατήγγειλε την σημερινή κατάσταση όσον αφορά  την επίθεση που δέχεται η περιφερειακή αρχή για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, τόνισε ότι :

“Αυτή η Περιφερειακή αρχή βρίσκεται συχνά- πυκνά στο στόχαστρο μιας ομάδας πικραμένων, οι οποίοι ζούσαν ως κρατικοδίαιτοι και πολιτικά και οικονομικά κάποιοι απ’ αυτούς και σίγουρα οποτεδήποτε κάνουμε μία παρέμβαση εμείς περιβαλλοντική ή κάνουμε μια αλλαγή στη φιλοσοφία κάποιοι ξεβολεύονται και αρχίζουν τις επιθέσεις, γιατί νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να μας επηρεάσουν το δικό μας μήνυμα είναι ότι δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν.

Θα το πω δεκάδες φορές ότι δεν εκβιαζόμαστε. Θυμάστε με τον ηλεκτροφωτισμό της Ρόδου: χυδαία πρωτοσέλιδα, οργανωμένη επίθεση, “παπαγαλάκια” στημένα, προσφυγές στη Δικαιοσύνη, 4-5 μηνύσεις, σύρθηκαν συνεργάτες μας, οι πάντες αθώοι πανηγυρικά, πορίσματα και από ελεγκτικά συνέδρια και από εισαγγελείς, επαναλαμβάνω τρεις εισαγγελείς και στο νερό και στον ηλεκτροφωτισμό, τώρα και στα σκουπίδια.

Έχουμε ανθρώπους οι οποίοι κινούνται σε ένα συγκεκριμένο χώρο αρχίζουν τους εκβιασμούς. Δεν καταλαβαίνουμε εμείς απ’ αυτά: όσοι ξεβολεύτηκαν, οι συνήθεις ύποπτοι οι οποίοι ζούσαν στις παρυφές αυτού του συστήματος και πολιτικά και οικονομικά να λάβουν το μήνυμα ότι αυτή η Περιφερειακή αρχή δεν χαρίζεται”

 

Με πληροφορίες από

 REAL VOICE