Ντοκουμέντα από τη δράση της συμμορίας που «ξάφριζε» πολίτες στο Ελ. Βενιζέλος
Αστυνομικό

Ντοκουμέντα από τη δράση της συμμορίας που «ξάφριζε» πολίτες στο Ελ. Βενιζέλος (Βίντεο)

Καρέ καρέ αποτυπώνεται στα βίντεο ντοκουμέντα που φέρνει στο φως το kathimerini.gr η δράση της συμμορίας που διέπραττε κλοπές από επιβάτες στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Χειροπέδες στον ταχυδακτυλουργό πορτοφολά με το μαντήλι πέρασαν στελέχη του τμήματος ασφαλείας του «Ελευθέριος Βενιζέλος», που έκλεβε πορτοφόλια από ταξιδιώτες στους χώρους του αεροδρομίου.

Μαζί του συνελήφθησαν ακόμη δυο άτομα, όλοι Γεωργιανοί, ηλικίας 41,48 και 53 ετών και κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές. Ο 53χρονος είχε ιδιαίτερη ικανότητα στην αφαίρεση πορτοφολιών χωρίς να γίνεται αντιληπτός.

Μάλιστα χρησιμοποιούσε το σακάκι του που ακουμπούσε στους ώμους του και μαντήλι για να κρύβει τα δάκτυλά του. Τα άλλα δύο μέλη, επιτηρούσαν τον χώρο και επέλεγαν υποψήφια θύματα τα οποία προσέγγιζε ο 53χρονος «ταχυδακτυλουργός πορτοφολάς ».

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα ηλικίας 41, 48 και 53 ετών. Ο συλληφθείς που ωστόσο ξεχωρίζει είναι ο 53χρονος καθώς διέθετε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ιδιαίτερη ικανότητα στην αφαίρεση πορτοφολιών χωρίς να γίνεται αντιληπτός, χρησιμοποιώντας το σακάκι του που ακουμπούσε στους ώμους του και μαντίλι για να κρύβει τα δάκτυλά του.

Τα άλλα δύο μέλη συνέδραμαν, με την επιτήρηση του χώρου και την αναζήτηση των κατάλληλων συνθηκών, προκειμένου να δράσει ο 53χρονος. Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούσαν τεχνητό συνωστισμό στο σημείο της κλοπής.

Δείτε video από τη δράση τους

 

 

 

Τόσο στην κατοχή των συλληφθέντων, όσο και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ
  • 10 πορτοφόλια,
  • πλήθος τσαντών και κοσμημάτων
  • 4 κινητά τηλέφωνα
  • λοστός
  • χαρτονομίσματα αξίας 43.000 δραχμών

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. εξιχνιάσθηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών και τρεις απόπειρες κλοπής, από επιβάτες στους χώρους του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.