Τεράστια επιτυχία σημείωσε ο 7ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου
Αθλητικά

Τεράστια επιτυχία σημείωσε ο 7ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου (Φωτο)

H μεγάλη γιορτή του αθλητισμού επέστρεψε στη Ρόδο. Μετά από δύο χρόνια απουσίας, ο Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος της Ρόδου διοργανώθηκε σήμερα με φυσική παρουσία και μεγάλη διοργανωτική επιτυχία.

Φέτος, στον έβδομο αγώνα, αθλητές κι αθλήτριες από 52 χώρες του κόσμου, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην κορυφαία αθλητική εκδήλωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ημέρα χαράς και γιορτής για τη Ρόδο, που φιλοξένησε το δικό της Μαραθώνιο, ο οποίος έχει πλέον καθιερωθεί κι έχει αποκτήσει ισχυρή διεθνή ταυτότητα.

Στον αγώνα των 42.195 μέτρων, στον Ημιμαραθώνιο, στα 10χλμ. και στα 5χλμ.

Η Ευρώπη είχε την τιμητική της, με το Ηνωμένο Βασίλειο να καταγράφει τις περισσότερες συμμετοχές μετά την Ελλάδα, με 147 άτομα.

Ακολουθούν η Γαλλία με 43 και η Γερμανία με 34, ενώ υπάρχουν συμμετοχές από μακρινές χώρες, όπως η Αυστραλία, η Κολομβία, η Ινδονησία, η Μαγαδασκάρη ως  και η μακρινή Νέα Ζηλανδία.

Συνολικά περίπου 400 ξένοι αθλητές από κάθε γωνιά του κόσμου, πήραν μέρος στο σύνολο των περίπου 1.600 συμμετεχόντων αθλητών σε όλες τις διαδρομές.

“Με αθλητές από 52 χώρες, ο σημερινός Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου που καθιερώθηκε μετά από 7 χρόνια σκληρής δουλειάς, δικής μας, των εθελοντών μας και των χορηγών μας.
Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται μόνο με δράση ” δήλωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

«Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, έχει εξελιχθεί σε ένα αγώνα-θεσμό για την παγκόσμια δρομική κοινότητα. Έπειτα από το αναγκαστικό διάλειμμα των τελευταίων δύο ετών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που πραγματοποιήθηκε και πάλι με τη φυσική παρουσία των δρομέων οι οποίοι ταξίδεψαν από την Ευρώπη και από μακρινές χώρες του κόσμου μέχρι τη Ρόδο για να λάβουν μέρος στη διοργάνωση», δήλωσε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, Μαριέτα Παπαβασιλείου.