Σωματεία Ρόδου: Κάλεσμα στην απεργία της 6ης Απριλίου
Ρόδος

Σωματεία Ρόδου: Κάλεσμα στην απεργία της 6ης Απριλίου

Κοινό κάλεσμα σωματείων Ρόδου για την Γενική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στην Πλατεία Κύπρου

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΥ ΠΝΙΓΕΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ

Διεκδικούμε:

Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να υπογραφεί ΣΣΕ στους ξενοδοχοϋπάλληλους με αύξηση τουλάχιστο 10% και κανένας να μην αμείβεται κάτω από τον κλαδικό μισθό. Κατάργηση του όρου για τους νεοεισερχόμενους

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο και της 13ης και 14ης σύνταξης

Επίδομα ανεργίας 600€ καθαρά για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διαρκεί η ανεργία. Ελάχιστη μηνιαία σύνταξη 600€ καθαρά. Εδώ και τώρα παράταση του επιδόματος σε όλους τους εποχικούς της περιοχής.

Γενναία μείωση και πλαφόν στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης(είδη διατροφής, ένδυσης κ.α.)

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα λαϊκά νοικοκυριά. Επαναφορά εδώ και τώρα του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

Κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο, βενζίνη και ηλεκτρική ενέργεια.

Γενναία μείωση και πλαφόν στην ηλεκτρική ενέργεια.

Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ.

Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης.

Επιδότηση ενοικίου σε όσους δεν έχουν σπίτι στην περιοχή.

Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού

Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης

Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό της δημόσιας υγείας και παιδείας

Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα στα ΒΑΕ. Άμεση ένταξη όλων των επαγγελμάτων που οι εργαζόμενοι ασκούν βαριά ή ανθυγιεινή εργασία

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι

Στις 6 Απρίλη δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας. Συνεχίζουμε να συντονίζουμε την δράση μας απέναντι στη συντονισμένη επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα και το εισόδημά μας.

Στις 6 Απρίλη δίνουμε τη μάχη απέναντι στην ακρίβεια που μας πνίγει και λέμε ως εδώ!

Ως εδώ με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος που το τελευταίο διάστημα έχουν διπλασιαστεί και υπερδιπλασιαστεί, σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνώντας κατά πολύ ακόμα και το μηνιαίο μας μισθό!

Ως εδώ με τις τιμές στα super market να μας κάνουν να μετράμε κάθε φορά τι ακόμα να κόψουμε από το καλάθι μας!

Ως εδώ με το να μετράμε αν θα μας φτάσει η βενζίνη για να πάμε για δουλειά!

Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία των κυβερνητικών μέτρων που έχουν εξαγγελθεί, που είναι πραγματικά σταγόνα στο ωκεανό την ίδια ώρα που το κύμα ακρίβειας μας έχει πνίξει. Το μόνο που εξασφαλίζουν είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν ανεχόμαστε να μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα μόνο όταν πρόκειται για τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, όταν 4 δις το χρόνο βρίσκονται για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, όταν δισεκατομμύρια βρίσκονται για επιδοτήσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι αγώνες και του τελευταίου διαστήματος δείχνουν πως μόνο ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας, η αντίσταση και η σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη λίγων μπορεί να βάλει εμπόδια στα σχέδια που έχουν για εμάς. Μόνο μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς μας μπορούμε να αποσπάμε κατακτήσεις.

Τέλος θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό λαό που πληρώνει τις συνέπιες της κόντρας ανάμεσα στο ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσία. Ταυτόχρονα όμως απαιτούμε να μην εμπλακεί η χώρα μας με κανένα τρόπο σε αυτόν τον άδικο πόλεμο, τις συνέπειες του οποίου θα κληθούμε σαν λαός να πληρώσουμε με την ακρίβεια στα καύσιμα, τα είδη διατροφής και συνολικά σε όλα τα προϊόντα.

Γι’ αυτό να μην χρησιμοποιηθούν τα Ελληνικά εδάφη από Αμερικάνικα και ΝΑΤΟικά στρατεύματα ενάντια σε καμία τρίτη χώρα.

Να κλείσουν όλες οι Αμερικανικές και του ΝΑΤΟ στρατιωτικές βάσεις στην χώρα

Να επιστρέψουν στην χώρα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που υπηρετούν έξω από τα σύνορα και να μην εμπλακούν ούτε με προσωπικό αλλά ούτε με οπλισμό στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Στις 6 Απρίλη Τετάρτη 11:00 στην πλατεία Κύπρου δείχνουμε τη δύναμη που έχουμε. Οργανώνουμε την απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς. Ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες συναδέλφους σε όλη τη χώρα!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ CTS ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΡΟΔΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ