Την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή των Νοσοκομείων Ρόδου-Καρπάθου υπέβαλε ο Γρηγόρης Ρουμάνης
Ρόδος

Την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή των Νοσοκομείων Ρόδου-Καρπάθου υπέβαλε ο Γρηγόρης Ρουμάνης

Παραιτήθηκε από τη θέση του διοικητή των Νοσοκομείων Ρόδου και Καρπάθου ο Γρηγόρης Ρουμάνης, λόγω των σοβαρών ελλείψεων που υπάρχουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα Ρόδου, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Όπως όλα δείχνουν προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο και σύγκρουση του κ. Ρουμάνη για μια σειρά ζητημάτων με τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλο ο οποίος μεταξύ άλλων, παρά τις αντιρρήσεις των Νοσοκομειακών Ιατρών, της επιστημονικής επιτροπής και του ιδίου, μετακίνησε από τη θέση της συγκεκριμένη γιατρό από τα επείγοντα μεταθέτοντάς την στην Πάτμο.

Επίσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Real Voice μέλη της επιστημονικής επιτροπής του Νοσοκομείου εξέφρασαν την ανησυχία τους και ζήτησαν ανάκληση της απόφασης μετακίνησης της ιατρού Λ. Μητρογιάννη στην Πάτμο, καθώς προκύπτουν μεγάλα κενά εφημέρευσης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αφού το Νοσοκομείο καλύπτει και αντίστοιχο κενό με τον γιατρό Π. Γεωργουδή στο παθολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Κω “Ιπποκράτης”.

Ακόμη και σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος απέστειλε επιστολή προς το υπουργείο Υγείας, τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια και τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι την τελευταία εβδομάδα το νοσοκομείο δεν έχει θέρμανση και ζεστό νερό και ως εκ τούτου τα πλυντήρια, τα στεγνωτήρια και η κουζίνα αδυνατούν να λειτουργήσουν κανονικά. Αυτό μεταφράζεται σε τεράστιες ελλείψεις σε ιματισμό, σκεπάσματα και σεντόνια σε όλες τις κλινικές και στα χειρουργεία!

Πηγή  Real Voice