Στο Ταμείο Ανάκαμψης το Εθνικό Θέατρο Ρόδου
Περιφέρεια

Στο Ταμείο Ανάκαμψης το Εθνικό Θέατρο Ρόδου (Ηχητικά)

Γιώργος Χατζημάρκος : “Ο τόπος φέρνει νίκες και πρωτιές σε όλα τα επίπεδα. Είναι καιρός να ενηλικιωθούν  κάποια παιδάκια, να σοβαρευτούν  κάποιοι πρίγκιπες που μεγάλωσαν με το δάχτυλο στο μέλι”

 

Στέφανος Δράκος: “Κλείνει το κεφάλαιο του Εθνικού θεάτρου Οι φωνές της ανεπάρκειας των τελευταίων χρόνων ολοκληρώθηκαν”

Γεγονός είναι πλέον και τυπικά η χρηματοδότηση της αποκατάστασης του ιστορικού, εμβληματικού κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με το ποσό των 16,8 εκατ. ευρώ  όπως και του Νεοκλασικού Σχολείου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, με το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ.

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κοινοποίησε στον Περιφερειάρχη τις δύο αποφάσεις ένταξης των έργων, οι οποίες φέρουν την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη.

Την ικανοποίηση τους για τις εξελίξεις εξέφρασαν σήμερα το μεσημέρι σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Γιώργος  Χατζημάρκος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων & Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Ρόδου Στέφανος Δράκος.

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών υπέγραψε την  ‘Ένταξη του Έργου «Αποκατάσταση και επαναλειτουργία Εθνικού Θεάτρου Ρόδου» στο Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας, το οποίο αφορά στην ολοκλήρωση των μελετών εφαρμογής και στην εκτέλεση  όλων των εργασιών  (οικοδομικών ηλεκτρομηχανολογικών κλπ) για την πλήρη αποκατάσταση του μνημείου, ώστε να είναι έτοιμο για λειτουργία ως κέντρο πολιτισμού, ανοιχτό για το κοινό με αίθουσες θεάτρου, χορού και μουσικής αίθουσες μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων χώρους  πολλαπλών χρήσεων, πωλητήριο και χώρο αναψυχής.

Υπέγραψε επίσης την Ένταξη του Έργου «Αποκατάσταση του νεοκλασικού σχολείου της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου και ανάδειξη του περιβάλλοντος αρχαιολογικού χώρου Β΄ Φάση» το οποίο  αφορά στην ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του κτηρίου του νεοκλασικού σχολείου της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, με σκοπό την ανάδειξη και λειτουργική οργάνωση ενός εκ των σημαντικοτέρων κηρυγμένων μνημείων της πόλης της Ρόδου.

Στην εξέλιξη αυτή, σε συνάρτηση με την πρωτιά του Νοτίου Αιγαίου στον Τουρισμό το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος,  ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος απάντησε σε ένα πολιτικό σχόλιο.

Αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, καυτηρίασε, για άλλη μια φορά την κακοδαιμονία συγκεκριμένων κύκλων του πολιτικού προσωπικού της περιοχής. «Ο τόπος φέρνει νίκες και πρωτιές σε όλα τα επίπεδα. Είναι καιρός να ενηλικιωθούν  κάποια παιδάκια, να σοβαρευτούν  κάποιοι πρίγκιπες που μεγάλωσαν με το δάχτυλο στο μέλι» , δήλωσε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι «αυτές οι επιτυχίες έρχονται μετά από χρόνια συνεχών κρίσεων, ως αποτέλεσμα σωστής διαχείρισης, συνεκτικού σχεδίου και συνεργασίας».

«Η τυπική έγκριση της χρηματοδότησης του Εθνικού Θεάτρου απάντησε σε όλους εκείνους που επένδυσαν όλο το προηγούμενο διάστημα στο ψέμα και την παραπληροφόρηση του Ροδιακού λαού», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων & Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Ρόδου, Στέφανος Δράκος.

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ενημέρωση του Περιφερειάρχη από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έχουν ενταχθεί επίσης και τα εξής έργα:

  • ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΩΡΙΑΝΗΣ ΧΑΛΚΗΣ,

 

  • ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΧΑΣΑΝ ΜΠΕΗ,

 

  • ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΣΤΟΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ

 

  • ΓΛΥΠΤΟΘΗΚΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΝΕΡΑΤΖΙΑΣ,

 

  • ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΩΝ ΟΧΥΡΩΣΕΩΝ ΚΩ: ΝΑ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ,
  • ΡΟΔΟΥ.

 

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ Π/ Υ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ 24.764.600 ΕΥΡΩ.

 

 

Πηγή RealVoice 99,5