Πρεμιέρα της τουριστικής σεζόν στη Ρόδο με εννέα πτήσεις και 1022 επισκέπτες
Δήμος

Πρεμιέρα της τουριστικής σεζόν στη Ρόδο με εννέα πτήσεις και 1022 επισκέπτες

Με διαπιστευτήρια το ισχυρό brand name, την ποιότητα και την ασφάλεια που παρέχει διαχρονικά η Ρόδος στους επισκέπτες της, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, ξεκίνησε δυναμικά χθες, Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, η φετινή τουριστική σεζόν, με εννέα πτήσεις  στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» και 1022 επιβάτες από  Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο και Ιταλία.

Στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού και τουριστικοί φορείς του τόπου επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στους πρώτους επισκέπτες του νησιού, με μουσική από την Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου και δώρα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, τηρώντας την παράδοση και πλήρως εναρμονισμένοι με τη ροδίτικη φιλοξενία. Για εμάς τους Ροδίτες στο επίκεντρο πάντα είναι ο άνθρωπος και ο κάθε επισκέπτης είναι μοναδικός.

Η πρώτη πτήση που έφθασε στο νησί, χθες στις 9 το πρωί, ήταν της Eurowings από την Φρανκφούρτη Γερμανίας με 90 επιβάτες και η αμέσως επόμενη στη μία το μεσημέρι της Easy Jet από το Μπρίστολ της Αγγλίας με 100 επιβάτες για να συνεχίσουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι υπόλοιπες επτά πτήσεις.

«Η ατμόσφαιρα στο αεροδρόμιο Διαγόρας δίνει το στίγμα μιας αισιόδοξης νότας, σε μια εποχή που η Ευρώπη αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης στροβιλίζεται στη δίνη του πολέμου. Ο Δήμος Ρόδου οφείλει να υποδέχεται εγκάρδια και φιλόξενα αυτούς που τιμούν το νησί μας με την επιλογή τους και αρκετοί από τους πρώτους επισκέπτες μας δήλωναν ανυπόμονοι να απολαύσουν τις διακοπές τους σε ένα τόπο που λατρεύουν.

Ελπίζουμε το θολό τοπίο που επικρατεί, να δώσει τη σκυτάλη στην ομαλή έκβαση των γεγονότων σύντομα, ώστε να αναγεννήσει τα ευχάριστα συναισθήματα. Τα προηγούμενα αποτελούν προϋποθέσεις απαραίτητες για τον Τουρισμό, προκειμένου να μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε μια πραγματικά καλή σεζόν, αφού οι οιωνοί είναι ήδη θετικοί! Οι ενδείξεις είναι πολύ καλές για την πορεία του τουρισμού που δεν αποκλείεται να πλησιάσει στα επίπεδα του 2019 προ της πανδημίας του κορωνοϊού. Καλό ξεκίνημα και ακόμη καλύτερη συνέχεια!!» ευχήθηκε για τη σεζόν ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Αθανάσιος Βυρίνης.

Η θερμή υποδοχή λοιπόν που επεφύλαξε στους επισκέπτες η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τη Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου, τη ΡΟΔΑ και τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Καμάρι», μέλη του οποίου ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές μοίραζαν, μαζί με τα στελέχη της Διεύθυνσης, δώρα στους τουρίστες.

Οι επισκέπτες της Ρόδου, πολλοί εκ των οποίων έρχονται στο νησί επί σειρά ετών, δήλωσαν ενθουσιασμένοι που οι διακοπές τους ξεκινούσαν με ένα τόσο θερμό καλωσόρισμα και ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την υποδοχή.

Παρόντες στην υποδοχή ήταν επίσης η περιφερειακή διευθύντρια αεροδρομίων Αιγαίου της Fraport Ξανθή Κριτσινέλια, ο διευθυντής της Fraport στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου Σάκης Ανυφαντής και ο operator manager  της Easy Jet Holidays Αβράμιος Πουλιάσης, που εδρεύει στο  τουριστικό πρακτορείο Gem Travel στη Ρόδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες και στοιχεία των ιθυνόντων, οι κρατήσεις και τα slots στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου κινούνται κανονικά και χωρίς ακυρώσεις για τον μήνα Απρίλιο ενώ ο Μάϊος αναμένεται να παρουσιάσει μία δυναμική που θα θυμίζει τον αντίστοιχο του 2019!