Συγκέντρωση βοήθειας προς την Ουκρανία από τον ΙΣΡ σε συνεργασία με φορείς της πόλης μας
Ρόδος

Συγκέντρωση βοήθειας προς την Ουκρανία από τον ΙΣΡ σε συνεργασία με φορείς της πόλης μας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να αποσταλούν στον πληττόμενο λαό της Ουκρανίας που βιώνουν την αγριότητα του πολέμου.

Ως Ιατροί θεωρούμε χρέος μας να ενισχύουμε κάθε λαό που δοκιμάζεται επιδεικνύοντας στον υπέρτατο βαθμό την ευαισθησία μας και την κοινωνική μας αλληλεγγύη. Να υπενθυμίσουμε ότι το ίδιο πράξαμε με δυναμισμό και πίστη σε παρόμοιες περιπτώσεις του παρελθόντος, έτσι και τώρα βρισκόμαστε κοντά στον λαό της Ουκρανίας, συγκεντρώνοντας την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια σε είδη ατομικής υγιεινής και φαρμάκων.

Η αλήθεια είναι ότι βιώσαμε συγκινητικές στιγμές κατά την συλλογή της βοήθειας στην στέγη του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου διότι εκτός των μελών του Ιατρικού Συλλόγου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ. προσήλθαν και Ουκρανοί που διαβιούν στην πόλη μας και ενίσχυσαν αυτήν την προσπάθεια.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου ευχαριστεί ξεχωριστά κάθε ιατρό και κάθε πολίτη για τη σημαντική συνδρομή σε αυτή τη μεγάλη κινητοποίηση για τη στήριξη των Ουκρανών πολιτών.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να λήξει το συντομότερο ο πόλεμος και να επικρατήσει η Ειρήνη
και η ευημερία στην ευρύτερη περιοχή και σε όλον τον πλανήτη.

Για τον Ι.Σ.Ρ.

 

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Ι. Τσέρκης

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Μιχαήλ Ν. Βολονάκης