Δράση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη Λέρο από το Περιφερειακό Φυτώριο
Περιφέρεια

Δράση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη Λέρο από το Περιφερειακό Φυτώριο

Δράση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Λέρο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18-3-22 από την Διευθύνουσα Σύμβουλο του Περιφερειακού Φυτωρίου Μαρία Αγγέλου.
Η δράση αφορούσε τα Δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς του νησιού και αποτελεί την συνέχεια της επέκτασης του προγράμματος «Λαχανόκηπος» στα νησιά του βορείου συγκροτήματος. Στη δράση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Ενεργειακής ΑΕ, Γιάννης Θεμέλαρος.
Όπως η ίδια δήλωσε, σε κάθε σχολείο που εκδήλωσε ενδιαφέρον για συμμετοχή στη δράση θα παραχωρηθούν 2 ζαρντινιέρες 170Χ60 με 5 φυτοχώματα για την καθεμία και καλοκαιρινά φυτά λαχανόκηπου προκειμένου τα παιδιά να έρθουν σε επαφή βιωματικά με όλα τα στάδια της ανάπτυξης των φυτών και να εκπαιδευτούν στη φροντίδα τους.
Απώτερος σκοπός η εκ νέου επαφή των παιδιών με την φύση, η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και η επαφή με τον πρωτογενή τομέα, που υπό το βάρος των παγκόσμιων εξελίξεων αποδεικνύει για άλλη μια φορά την σημασία του.
Τα παιδιά, μάλιστα, θα συμμετάσχουν και στην δεύτερη φάση του προγράμματος με το ξεκίνημα της νέας περιόδου παραλαμβάνοντας τα φθινοπωρινά φυτά και μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Χατζημάρκου, θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις μας στη Ρόδο με πληρωμένα από το ΠΕΦΥΝΑ τα έξοδα κίνησης και διαμονής.
Με αυτό τον τρόπο θα παρακολουθήσουν όλο το πρόγραμμα ανεξάρτητα από την απόσταση που μας χωρίζει. Η δράση θα επεκταθεί και στην διαμόρφωση των προαυλίων χώρων των συγκεκριμένων σχολείων καθώς θα διατεθούν καλλωπιστικά και δασικά φυτά γι’ αυτό το σκοπό.
Στη συνέχεια ακολούθησε εθιμοτυπική συνάντηση με το Δήμαρχο Λέρου, Μιχάλη Κόλλια, σε συνέχεια της ήδη συνεργασίας που έχει με το φυτώριο και προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες δεντροφύτευσης πάντα με σχολεία που συμμετέχουν στην παραπάνω δράση.
Το Σάββατο 19-3-22 η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Περιφερειακού Φυτωρίου Μαρία Αγγέλου παραβρέθηκε στην έναρξη της διημερίδας του ΚΕΚ Γεννηματάς στο κινηματοθέατρο Λακκιού Λέρου, με θέμα «Ανάπτυξη Θαλάσσιου Τουρισμού».
Μια δράση ιδιαίτερα στοχευμένη αφού η Λέρος διαθέτει αρίστη υποδομή με τρεις μαρίνες και δύναται να επεκτείνει περαιτέρω τις δυνατότητές της σε κάθε έκφανση αυτής της μορφής τουρισμού προσελκύοντας επισκέπτες υψηλότερης εισοδηματικής στάθμης.
Το Γραφείο Τύπου