Γ.Χατζημάρκος: "Στον διεθνή διαγωνισμό "World Food Gift Challenge 2022" τέσσερα προϊόντα των νησιών μας"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: “Στον διεθνή διαγωνισμό “World Food Gift Challenge 2022″ τέσσερα προϊόντα των νησιών μας”

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό WORLD FOOD GIFT CHALLENGE 2022 που θα διεξαχθεί στις 7 Απριλίου 2022 στη Menorca της Ισπανίας, Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2022.

Τι είναι ο Διεθνής Διαγωνισμός «World Food Gift Challenge 2022»

Το “World Food Gift Challenge” είναι ένας διαγωνισμός για τη βράβευση και τη διεθνή προβολή υψηλής ποιότητας χειροποίητων τροφίμων και δώρων χειροτεχνίας, που σχετίζονται με τρόφιμα, από τις Ευρωπαϊκές Γαστρονομικές Περιφέρειας της Ευρώπης και διεθνώς.
Απώτερος στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που φέρνει για πρώτη φορά το διαγωνισμό σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Επιμελητήρια, υπό τη διοργάνωση του διεθνούς οργανισμού IGCAT (World Institute of Gastronomy, Culture, Arts & Tourism) είναι η υποστήριξη των τοπικών, μικρών και μεσαίων παραγωγών παραδοσιακών προϊόντων, σε ένα περιβάλλον συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης για τοπικά τρόφιμα εξαιρετικής ποιότητας, για αυθεντικότητα, μοναδικότητα και βιώσιμα προϊόντα.
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα social media επισημαίνει τα εξής :
“Η συνεργασία τριών οργανισμών, της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, στέλνει στον διεθνή διαγωνισμό “World Food Gift Challenge 2022” τέσσερα προϊόντα των νησιών μας με τους αντίστοιχους παραγωγούς.
Ρόδος, Πάτμος, Σύρος και Σέριφος, στις 7 Απριλίου στη Menorca, θα μας εκπροσωπήσουν παρουσιάζοντας τοπικές παραγωγές για τις οποίες είμαστε αισιόδοξοι ότι θα αποσπάσουν θετικές κριτικές και θα φέρουν νέες νίκες στο βιογραφικό των νησιών μας.
Στη Γαστρονομία, πολύ περισσότερο αυτή που συνδέει πρωτογενή τομέα με Τουρισμό, έχουμε επενδύσει τα τελευταία χρόνια με τρόπο μοναδικό στην ιστορία των νησιών μας και θα συνεχίσουμε, σε συνεργασία με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, όπως κάνουμε για κάθε ευκαιρία των νησιών μας να πρωταγωνιστήσουν θετικά “
28-02-2022

12 επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου Δωδ/σου στον διεθνή διαγωνισμό WORLD FOOD GIFT CHALLENGE 2022

Nα υπενθυμίσουμε ότι , το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Περιφέρειας ΝΑ. Ενημερώνοντας τα μέλη της σε όλο το νομό, το προηγούμενο διάστημα.

Οι αιτήσεις συμμετοχών ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 με μεγάλη συμμετοχή των δωδεκανησιακών προϊόντων οι οποίες φτάνουν των αριθμό 18 και προέρχονται από τα νησιά Ρόδο, Κω, Πάτμο, Σύμη εκ των οποίων 16 στην κατηγορία «Δώρων Τροφίμων» και 2 στην κατηγορία «Δώρων (χειροτεχνιών) Σχετικών με Τρόφιμα».

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Διεθνούς διαγωνισμού, 4 προϊόντα από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες θα αναδειχθούν από την πρώτη φάση αξιολόγησης που αναμένεται να γίνει έως τις 10 Μαρτίου, οπότε και θα αναδειχθούν οι συμμετοχές που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο διαγωνισμό.

Όλα τα προϊόντα παράγονται στον τόπο μας και διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά που τα καθιστούν ιδανικά «δώρα», τα οποία μπορούν να προσφερθούν σε κάθε περίσταση. Πρεσβευτές του τόπου μας, της παράδοσης και της κουλτούρας των Δωδεκανήσων.

Ευχαριστούμε πολύ τις επιχειρήσεις – μέλη μας για τη συνεργασία, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και τους υπενθυμίζουμε πως το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου παραμένει πιστός σύμμαχος σε κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στη δικτύωση των μελών του και την ενδυνάμωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νησιών μας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αξίζει να μείνει στη συνείδηση όλων είναι πως στον τόπο μας παράγονται πολλά ιδιαίτερα προϊόντα, τα οποία αντανακλούν την ιστορία και την παράδοση των Δωδεκανήσων, ενσωματώνοντας ταυτόχρονα την καινοτομία και όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να ξεχωρίσουν διεθνώς.

 

Εμπιστευθείτε τις επιχειρήσεις του τόπου μας! Αναζητήστε, προμηθευτείτε και κάντε δώρο ένα τοπικό προϊόν!

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ GRIGORIADIS TRADE ΡΟΔΟΣ

ΜΕΛΙΤΙΟ – ΟΙΝΟΜΕΛΟ

ΡΟΔΟΥ Π & Χ Ο.Ε. ΕΥΓΕΥΣΙΣ ΡΟΔΟΣ www.evgefsis.gr

ΦΥΣΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ

ΣΥΜΗΣ / NATURAL SEA

SALT REZABKOVA IRENA SYMI SEA SALT ΣΥΜΗ

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΟ ΑΧΛΑΔΑΚΙ ΠΙΣΣΑΚΑΣ Δ. & ΣΙΑ Ε.Ε. FILEMA RODION ΡΟΔΟΣ www.filemarodion.gr

ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ

ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΠΙΣΣΑΚΑΣ Δ. & ΣΙΑ Ε.Ε. FILEMA RODION ΡΟΔΟΣ www.filemarodion.gr

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΟ

ΜΟΣΧΟΠΟΥΓΚΙ ΠΙΣΣΑΚΑΣ Δ. & ΣΙΑ Ε.Ε. FILEMA RODION ΡΟΔΟΣ www.filemarodion.gr

ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ Π.Γ.Ε.

ΛΙΝΔΙΑΚΟ ΠΙΣΣΑΚΑΣ Δ. & ΣΙΑ Ε.Ε. FILEMA RODION ΡΟΔΟΣ www.filemarodion.gr

RHODES DRESSINGS ΘΕΟΥΛΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ EMBONA VIEW ΡΟΔΟΣ www.emponaview.gr

MAMA TSAMPIKA ΘΕΟΥΛΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ EMBONA VIEW ΡΟΔΟΣ www.emponaview.gr

ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΤΟΥ

ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥ ΚΑΜΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Enpatmoxylo ΠΑΤΜΟΣ https://enpatmoxylo.com

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ «ΔΕΟΣ» ΔΙΜΕΛΛΗΣ FOOD ΑΒΕΕ ΤΡΟΦΟΣΥΝΘΕΣΗ ΡΟΔΟΣ www.dimprofood.gr

ΚΟΡΙΑΝΤΟΛΙΝΟ Β. ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ Α.Ε. ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ AIGAION ΡΟΔΟΣ www.aigaion.net

ΛΙΚΕΡ COFFEE ANISE Β. ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ Α.Ε. ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΑΙΓΑΙΟΝ ΡΟΔΟΣ www.aigaion.net

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΡΔΟΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΩΣ

ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΩΡΟΥ “ΤΑΞΙΔΙ

ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ” ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΕΒΕ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΕΒΕ ΡΟΔΟΣ https://www.mel.gr

ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΑ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΩ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΝ.ΙΚΕ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΣ

ΚΡΑΣΟΤΥΡΙ ΚΩ ΠΓΕ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΝ.ΙΚΕ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΣ

ΤΑΚΚΟΣ (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΑΠΟΥΝΙ) ΠΑΤΟΥΝΑ ΝΙΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε. RODIA ΡΟΔΟΣ https://rodiasoaps.com