Ο Γερμανός Ντρέμπλερ Κέρδισε Το Πρώτο Ετάπ Του «Νοτίου Αιγαίου»
Αθλητικά

Ο Γερμανός Ντρέμπλερ Κέρδισε Το Πρώτο Ετάπ Του «Νοτίου Αιγαίου»

Ο Γερμανός Λούκα Ντρέμπλερ της ομάδας LottoKern Haus κέρδισε το πρώτο ετάπ του «Γύρου Νοτίου Αιγαίου», που έγινε το Σάββατο 12 Μαρτίου.Ο 20χρονος ποδηλάτης έτρεξε τα 172,1χλμ. σε χρόνο 4 ώρες, 23 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα.

Δεύτερος τερμάτισε ο Καναδός Ματέο Νταλ-Σιν της Toronto Hustle και τρίτος, ο Αμερικανος Tζάρεντ Σκότ της Aevolo. Και οι δύο με τον ίδιο χρόνο του νικητή.

Καλύτερος Έλληνας ήταν ο Γιώργος Μπούγλας της Εθνικής Ελλάδας.

Η εκκίνηση θα δόθηκε από το Ξενοδοχείο Κρέστεν και ο τερματισμός έγινε στα Κοσκινού, παρουσία αρκετών μικρών και μεγάλων.

Στον τερματισμό και στις απονομές, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παππάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Νοτίου Αιγαίου κ. Νίκος Νικολής.

Σήμερα, Κυριακή 13 Μαρτίου 2022, θα γίνει το δεύτερο και τελευταίο ετάπ του αγώνα. Οι ποδηλάτες θα καλύψουν τα υπόλοιπα 168,8χλμ. στη διαδρομή Δημοτικό Στάδιο Ρόδου (εκκίνηση), Κρητικά, Ιαλυσός, Κρεμαστή, Παραδείσι, Θολός,-Σορωνή, Διμυλιά, Σάλακος, Καλαβάρδα, Φάνες, Σορωνή-(πέντε φορές) Σάλακος τερματισμός.

Ο «Γύρος Νοτίου Αιγαίου» συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Διεθνών Αγώνων Ποδηλασίας της Ρόδου που θα διεξαχθούν έως τις 27 Μαρτίου 2022.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των αγώνων της Ρόδου, είναι το εξής:

-12 και 13 Μαρτίου 2022, ο «Γύρος Νοτίου Αιγαίου»

-20 Μαρτίου 2022, το Διεθνές «Γκραν Πρι της Ρόδου»

-24 έως 27 Μαρτίου 2022, ο Διεθνής «Γύρος της Ρόδου».

ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Διοργανωτές της κορυφαίας ποδηλατικής γιορτής είναι, ο Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου «Ροδήλιος» και η εταιρία διοργάνωσης αθλητικών αγώνων «Sports Tours Hellas». Συνδιοργανωτές είναι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ, ενώ υποστηρικτής είναι το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της UCI (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας) και της ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας).

    

VIDEO PROMO OF INTERNATIONAL CYCLING EVENTS OF RHODES  

https://www.youtube.com/watch?v=WQS6qlUdOOo

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ