Γ.Χατζημάρκος για Εθνικό Θέατρο: "Το όραμα γίνεται πραγματικότητα"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος για Εθνικό Θέατρο: “Το όραμα γίνεται πραγματικότητα”

Στη Ρόδο  βρίσκεται σήμερα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προκειμένου να παρουσιάσει στους τοπικούς φορείς την προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Εθνικού Θεάτρου της Ρόδου.

Θα πραγματοποιηθεί  σύσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη,

Για το θέμα συνεδρίασε χθες και η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας και ενέκρινε τη σύμβαση για το έργο που έχει τον τίτλο: «Αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου».

Την ικανοποίησή τους για την τελική ευθεία στην οποία  εισέρχεται η ανακατασκευή του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, εξέφρασαν χτες σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης κ. Στέφανος Δράκος, ο οποίος παρέδωσε στην περιφέρεια τις μελέτες του έργου ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  κ.Γιώργος  Χατζημάρκος εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας τα  εξής:

«Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας στην οποία ψηφίσαμε την τριμερή προγραμματική για την ανακατασκευή του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου και αμέσως μόλις τελείωσε ο κ. Δράκος έφερε και παρέδωσε κιβώτια με 222 αρχεία μελέτες του θεάτρου θεωρημένες και εγκεκριμένες από τις υπηρεσίες.

Είναι μία υπέροχη στιγμή, καθώς η ανακατασκευή του Εθνικού Θεάτρου ένα όνειρο δύο δεκαετιών παίρνει τον δρόμο του, πηγαίνουμε ολοταχώς για την ημερομηνία για την οποία έχουμε δεσμευτεί. τον Μάιο δηλαδή να πάμε για δημοπράτηση.

Είναι μεγάλη η χαρά να βλέπεις τη δουλειά ετών να προχωρά και να καταλήγει να είναι σε έναν σωστό δρόμο και να παράγει θετικά αποτελέσματα”

Ο κ.Χατζημάρκος  υπογράμμισε ότι η ανακατασκευή του Εθνικού Θεάτρου της Ρόδου είναι η υλοποίηση ενός οράματος και ενός ονείρου που έχει η Ροδιακή κοινωνία τα τελευταία 16 χρόνια.

Η λειτουργία του θεάτρου έχει σταματήσει από τότε με τη μόνη ουσιαστική προσπάθεια αποκατάστασής του να έχει γίνει τα τελευταία 2 χρόνια”

Όπως επεσήμανε ο κ. Χατζημάρκος “Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 16,8εκ. ευρώ και αφορά στο κτηριακό – μηχανολογικό κομμάτι, ενώ ο εσωτερικός εξοπλισμός, θα δημοπρατηθεί σε δεύτερη φάση και εφόσον παραδοθεί το έργο, από πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου”

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης κ. Στέφανος Δράκος δήλωσε τα εξής :

«Με εντολή του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη  κατέθεσα σήμερα στον περιφερειάρχη το σύνολο των εγκεκριμένων μελετών που αφορούν την αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου όπως αυτές εγκρίθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού.

Αυτό αποτελεί και μία από τις βασικές εργασίες της δημοτικής αρχής που θέσαμε σαν προτεραιότητα με την ανάληψη των καθηκόντων μας το 2019.

Εργαστήκαμε πάρα πολύ σκληρά για την ολοκλήρωση τους

Βασική προϋπόθεση για τη δημοπράτηση του έργου είναι ένα σύνολο μελετών το οποίο επεξεργάστηκε και ολοκληρώθηκε την τελευταία διετία, καθώς τέθηκε ως προτεραιότητα από τη δημοτική αρχή»