Υπογραφές και παράδοση του ΧΥΤΑ Μυκόνου στον ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου
Περιφέρεια

Υπογραφές και παράδοση του ΧΥΤΑ Μυκόνου στον ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου

Η παράδοση του ΧΥΤΑ Μυκόνου και η τελετή  στον ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου από τον Περιφερειάρχη και Προέδρου του Φορέα  κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Μυκόνου  σήμερα το μεσημέρι
  
Η υπογραφή του πρωτοκόλλου έγινε παρουσία των αντιδημάρχων , του Προέδρου της ΔΕΥΑΜ , του Εντεταλμένου Πολιτισμού Κυκλάδων ,ο προϊστάμενος  της Τεχνικής Υπηρεσίας και εκπρόσωπος  της Υπηρεσίας Καθαριότητας.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα social media επισημάνει τα εξής : 
“Στην Μύκονο βρεθήκαμε σήμερα, στο γραφείο του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά για την παραλαβή, από πλευράς ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου, του ΧΥΤΑ Μυκόνου.
Στα δεκάδες νησιά της Περιφέρειας μας, η δουλειά του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται και τα πρώτα περιβαλλοντικά έργα στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων έχουν ήδη πάρει τον δρόμο τους.
Είναι δύσκολο το έργο του νοικοκυρέματος μιας κατάστασης που για πολλά χρόνια και για πολλούς λόγους ήταν εστία προβλημάτων, αλλά στον πρώτο ήδη χρόνο λειτουργίας της αυτοδιοικητικής εταιρείας “ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου α.ε.” έχουν μπει οι πρώτες στέρεες βάσεις για αυτά που θα αποτελέσουν την λύση για την επόμενη εικοσαετία.
Και αυτό, με την συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας. Σε αυτή την συνεργασία, απαραίτητο τρίτο μέλος είναι οι ίδιοι οι πολίτες.
Γιατί, νοοτροπία και πρακτική οφείλουμε να αλλάξουμε όλοι και την στροφή θα την κάνουμε επίσης όλοι μαζί. Η στροφή στις αντιλήψεις, είναι και ο δυσκολότερος στόχος που έχουμε μπροστά μας αφού τα τεχνικά έργα έχουν συγκεκριμένη διαδρομή και όσο δύσβατη και αν είναι αυτή, για τα νησιά μας, έχουμε αποδείξει ότι τα καταφέρνουμε.
Υψηλός στόχος η περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων, συχνά πεδίο συγκρούσεων στον δημόσιο βίο, αλλά και ευγενής.
Τον υπηρετούμε και αυτόν με σοβαρότητα και αφοσίωση”
mykonosvoice.gr