Κακοκαιρία «Φίλιππος» Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας
Ρόδος

Κακοκαιρία «Φίλιππος» Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Στον κλοιό της κακοκαιρίας «Φίλιππος» βρίσκεται η χώρα με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και σφοδρές χιονοπτώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή.

Σήμερα Τετάρτη  9 Μαρτίου  θα συνεδριάσει και το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τηλεδιάσκεψη

Χθες  Τρίτη 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία.

Η κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, λόγω των ψυχρών αέριων μαζών από τη βόρεια Ευρώπη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή.

Ο χειμώνας προβλέπεται να πλήξει ξανά τη χώρα με σφοδρά καιρικά φαινόμενα και χιόνια ξανά σε αρκετές περιοχές, ανάμεσά τους και η Αττική.

Οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές, ενώ τα φαινόμενα βαθμιαία και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 3 βαθμούς), 3 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 3 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 0 έως 7 βαθμούς), 7 έως 11 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 4 έως 11 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και 10 έως 14 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.