Η Επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με το Επιμελητήριο Κυκλάδων
Περιφέρεια

Η Επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, μέλη της Διοίκησης καθώς και στελέχη του Επιμελητηρίου.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, o Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νίκος Λειβαδάρας, οι Βουλευτές του νομού κ.κ. Γιάννης Βρούτσης, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας, η πρώην Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Βίκυ Λοΐζου καθώς και ο Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Αλέξης Πατέλης και η κα Δέσποινα Πρίνια, Συντονίστρια Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Κυκλάδων από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα και έγινε λόγος για το πώς οι ήδη υπάρχουσες ψηφιακές υποδομές του Επιμελητηρίου αναπτύχθηκαν ακόμη περισσότερο και βοήθησαν ώστε να φανεί χρήσιμο στα μέλη του στις δύσκολες συνθήκες.

Σχετικά με τα ειδικά ζητήματα που αφορούν τις Κυκλάδες έγινε συζήτηση πάνω στα θέματα α) Φ.Π.Α.-Επαναφορά ειδικού καθεστώτος μειωμένων συντελεστών, β) Χωροταξικός & πολεοδομικός σχεδιασμός, γ) Μεταφορικό Ισοδύναμο στα καύσιμα, δ) Υποδομές Υγείας στο Νομό Κυκλάδων και ε) Μεταφορές-Ακτοπλοϊκό και παραδόθηκε στον Πρωθυπουργό αναλυτικό υπόμνημα.

Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος ζήτησε την αρωγή του Πρωθυπουργού στην προσπάθεια που ξεκινά το Επιμελητήριο Κυκλάδων να φανεί χρήσιμο σε μεγάλο αριθμό μελών του για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και μετάβασή τους στη νέα ψηφιακή εποχή. Ζήτησε επίσης τη στήριξή του για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου του δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι παρακολουθεί το έργο του Επιμελητηρίου συστηματικά και πως η υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειές του είναι δεδομένη, αφού το Επιμελητήριο είναι ο πρώτος αποδέκτης των προβληματισμών των επιχειρήσεων μεταφέροντάς τους άμεσα στο κράτος για την αποτελεσματική παρέμβασή του. Επίσης δήλωσε πως είναι χαρούμενος που διαπιστώνει για άλλη μια φορά ότι το Επιμελητήριο όχι απλώς μετεξελίσσεται αλλά πρωτοπορεί στην τεχνολογική και ψηφιακή εξέλιξη και την αξιοποιεί προκειμένου να αμβλύνει τις δυσκολίες της νησιωτικότητας.