12 Επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου εξέφρασαν ενδιαφέρον για τον Διεθνή Διαγωνισμό «World Food Gift Challenge 2022»
Ρόδος

12 Επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου εξέφρασαν ενδιαφέρον για τον Διεθνή Διαγωνισμό «World Food Gift Challenge 2022»

12 Επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου εξέφρασαν ενδιαφέρον για τον Διεθνή Διαγωνισμό «World Food Gift Challenge 2022»

 

18 Τοπικά Προϊόντα – Δώρα που ξεχωρίζουν 

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπως είναι ήδη γνωστό συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό WORLD FOOD GIFT CHALLENGE 2022 που θα διεξαχθεί στις 7 Απριλίου 2022 στη Menorca της Ισπανίας, Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2022. Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Περιφέρειας ΝΑ.

Ενημερώνοντας τα μέλη της σε όλο το νομό. Οι αιτήσεις συμμετοχών ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 με μεγάλη συμμετοχή των δωδεκανησιακών προϊόντων οι οποίες φτάνουν των αριθμό 18 και προέρχονται από τα νησιά Ρόδο, Κω, Πάτμο, Σύμη εκ των οποίων 16 στην κατηγορία «Δώρων Τροφίμων» και 2 στην κατηγορία «Δώρων (χειροτεχνιών) Σχετικών με Τρόφιμα».

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Διεθνούς διαγωνισμού, 4 προϊόντα από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες  θα αναδειχθούν από την πρώτη φάση αξιολόγησης που αναμένεται να γίνει έως τις 10 Μαρτίου, οπότε και θα αναδειχθούν οι συμμετοχές που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο διαγωνισμό.

Όλα τα προϊόντα παράγονται στον τόπο μας και διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά που τα καθιστούν ιδανικά «δώρα», τα οποία μπορούν να προσφερθούν σε κάθε περίσταση. Πρεσβευτές του τόπου μας, της παράδοσης και της κουλτούρας των Δωδεκανήσων.

Ευχαριστούμε πολύ τις επιχειρήσεις – μέλη μας για τη συνεργασία, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και τους υπενθυμίζουμε πως το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου παραμένει πιστός σύμμαχος σε κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στη δικτύωση των μελών του και την ενδυνάμωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νησιών μας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αξίζει να μείνει στη συνείδηση όλων είναι πως στον τόπο μας παράγονται πολλά ιδιαίτερα προϊόντα, τα οποία αντανακλούν την ιστορία και την παράδοση των Δωδεκανήσων, ενσωματώνοντας ταυτόχρονα την καινοτομία και όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να ξεχωρίσουν διεθνώς.

 

Εμπιστευθείτε τις επιχειρήσεις του τόπου μας! Αναζητήστε, προμηθευτείτε και κάντε δώρο ένα τοπικό προϊόν!

 

 

 

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΠΡΟΪΟΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ  

ΝΗΣΙ

WEBSITE
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ GRIGORIADIS TRADE ΡΟΔΟΣ
ΜΕΛΙΤΙΟ – ΟΙΝΟΜΕΛΟ ΡΟΔΟΥ Π & Χ Ο.Ε. ΕΥΓΕΥΣΙΣ ΡΟΔΟΣ www.evgefsis.gr
ΦΥΣΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ ΣΥΜΗΣ / NATURAL SEA SALT REZABKOVA IRENA SYMI SEA SALT  

ΣΥΜΗ

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΟ ΑΧΛΑΔΑΚΙ ΠΙΣΣΑΚΑΣ Δ. & ΣΙΑ Ε.Ε. FILEMA RODION ΡΟΔΟΣ www.filemarodion.gr
ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΠΙΣΣΑΚΑΣ Δ. & ΣΙΑ Ε.Ε. FILEMA RODION ΡΟΔΟΣ www.filemarodion.gr
ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΥΓΚΙ ΠΙΣΣΑΚΑΣ Δ. & ΣΙΑ Ε.Ε. FILEMA RODION ΡΟΔΟΣ www.filemarodion.gr
ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ Π.Γ.Ε. ΛΙΝΔΙΑΚΟ ΠΙΣΣΑΚΑΣ Δ. & ΣΙΑ Ε.Ε. FILEMA RODION ΡΟΔΟΣ www.filemarodion.gr
RHODES DRESSINGS ΘΕΟΥΛΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ EMBONA VIEW ΡΟΔΟΣ www.emponaview.gr
MAMA TSAMPIKA ΘΕΟΥΛΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ EMBONA VIEW ΡΟΔΟΣ www.emponaview.gr
ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥ ΚΑΜΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Enpatmoxylo ΠΑΤΜΟΣ https://enpatmoxylo.com
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ «ΔΕΟΣ» ΔΙΜΕΛΛΗΣ FOOD ΑΒΕΕ ΤΡΟΦΟΣΥΝΘΕΣΗ ΡΟΔΟΣ www.dimprofood.gr
ΚΟΡΙΑΝΤΟΛΙΝΟ Β. ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ Α.Ε. ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ AIGAION ΡΟΔΟΣ www.aigaion.net
ΛΙΚΕΡ COFFEE ANISE Β. ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ Α.Ε. ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΑΙΓΑΙΟΝ ΡΟΔΟΣ www.aigaion.net
ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΡΔΟΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΩΣ
ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΩΡΟΥ “ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ” ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΕΒΕ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΕΒΕ ΡΟΔΟΣ https://www.mel.gr
ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΑ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΩ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΝ.ΙΚΕ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΣ
ΚΡΑΣΟΤΥΡΙ ΚΩ ΠΓΕ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΝ.ΙΚΕ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΣ
ΤΑΚΚΟΣ (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΑΠΟΥΝΙ) ΠΑΤΟΥΝΑ ΝΙΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε. RODIA ΡΟΔΟΣ https://rodiasoaps.com

 

 

Τι είναι ο Διεθνής Διαγωνισμός «World Food Gift Challenge 2022»:

Το “World Food Gift Challenge” είναι ένας διαγωνισμός για τη βράβευση και τη διεθνή προβολή υψηλής ποιότητας χειροποίητων τροφίμων και δώρων χειροτεχνίας, που σχετίζονται με τρόφιμα, από τις Ευρωπαϊκές Γαστρονομικές Περιφέρειας της Ευρώπης και διεθνώς.  Απώτερος στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που φέρνει για πρώτη φορά το διαγωνισμό σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Επιμελητήρια, υπό τη διοργάνωση του διεθνούς οργανισμού IGCAT (World Institute of Gastronomy, Culture, Arts & Tourism) είναι η υποστήριξη των τοπικών, μικρών και μεσαίων παραγωγών παραδοσιακών προϊόντων, σε ένα περιβάλλον συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης για τοπικά τρόφιμα εξαιρετικής ποιότητας, για αυθεντικότητα, μοναδικότητα και βιώσιμα προϊόντα.