22 ομάδες μαθητών από σχολεία της Δωδεκανήσου συμμετείχαν στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου.
Περιφέρεια

22 ομάδες μαθητών από σχολεία της Δωδεκανήσου συμμετείχαν στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου (Φωτο)

22 ομάδες μαθητών από σχολεία των νησιών μας συμμετείχαν στον χθεσινό Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου.
Το FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) LEGO® League αποτελεί μια παγκόσμια διαγωνιστική διοργάνωση ρομποτικής, η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών προκειμένου να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία, μέσα από ψυχαγωγικές και διαδραστικές διαδικασίες.
Πέντε ομάδες μαθητών από τα νησιά μας θα μας εκπροσωπήσουν στην τελική φάση του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, First Lego League Greece, που θα πραγματοποιηθεί 2-3 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.
Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Νοτίου Αιγαίου αποτελεί μία συνδιοργάνωση του εκπαιδευτικού οργανισμού Eduact της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέσω του ΚΕΚ Γεννηματάς,με την αρωγή του  Δήμου Ρόδου και της  ΔΕΡΜΑΕ
Δωδεκανήσιοι μαθητές στον τελικό του διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, First Lego League Greece
Ο  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει τα εξής :
Πέντε ομάδες μαθητών από τα νησιά μας θα μας εκπροσωπήσουν στην τελική φάση του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, First Lego League Greece, που θα πραγματοποιηθεί 2-3 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.
22 ομάδες μαθητών από σχολεία των νησιών μας συμμετείχαν στον χθεσινό Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου στον οποίο είχαμε όλοι την εξαιρετική ευκαιρία να θαυμάσουμε την δημιουργικότητα και τις δεξιότητες που τα παιδιά ανέπτυξαν σε ένα πραγματικά δύσκολο πεδίο όπως αυτό της ρομποτικής.
Ο ενθουσιασμός τους, η ζωντάνια τους και το χαμόγελο τους, είναι τα σημάδια της ζωντανής ελπίδας
Μπορεί να είναι εικόνα 16 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Παρευρέθηκαν μαζί μας στον διαγωνισμό για την απονομή των βραβείων σημαντικά πρόσωπα του κοινοτικού και εκπαιδευτικού τομέα.
Πιο συγκεκριμένα, τα βραβεία του τελικού 𝗙𝗜𝗥𝗦𝗧® 𝗟𝗘𝗚𝗢® 𝗟𝗘𝗔𝗚𝗨𝗘 𝗚𝗥𝗘𝗘𝗖𝗘 στη Θεσσαλονίκη απονεμήθηκαν από τον Γεώργιο Χατζημάρκου, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, σημαντικός κρίκος για την υλοποίηση του διαγωνισμού στη Ρόδο.
Παράλληλα ευχαριστούμε που μας τίμησαν με τη παρουσία τους ο Ευστράτιος Καρίκης , Αντιδήμαρχος Παιδείας και ο Μπάρδος Χρήστος Αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, οι οποίοι απένειμαν το 1 από τα 2 βραβεία του GLOBAL INNOVATION AWARDS.
Ενώ το άλλο βραβείο GLOBAL INNOVATION απονεμήθηκε από τον Μάνο Κόνσολα Βουλευτής Δωδεκανήσου, και τον
Παππά Ιωάννη, Βουλευτής Δωδεκανήσου.
Ευχαριστούμε πολύ όλα τα πρόσωπα που μας τίμησαν με τη παρουσία τους στον προκριματικό περιφερειακό διαγωνισμό της Ρόδου, ο οποίος μάλιστα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη περιφέρεια νοτίου Αιγαίου.