Ρόδος

Στον Όμιλο Μήτση η Β. Αφάντου Ολοκληρώθηκε το deal

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά στο Γκολφ Αφάντου από τον όμιλο Μήτση

Επεσαν χθες βράδυ οι υπογραφές για την εξαγορά του ακινήτου στη Βόρεια Αφάντου (Γκολφ Αφάντου) της Ρόδου από τον όμιλο Μήτση.

Το deal έπεται της μεταβίβασης του «φιλέτου» της Ρόδου από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Μερκούριο Αγγελιάδη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Έλληνας ομογενής πλειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, με όχημα την εταιρεία M.A. Aggeliades Hellas, έναντι 26,9 εκατ. ευρώ και χθες ολοκληρώθηκε η συμφωνία με τη Mitsis Hotels.

Παρόντες στην ολοκλήρωση της συμφωνίας ήταν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο δικηγόρος Γιώργος Μυλωνογιάννης, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης και ο διευθύνων σύμβουλος της Mitsis Hotels Σταύρος Μήτσης.

Η εξαγορά αυτή σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης μίας από τις πιο πολυσυζητημένες και πολυαναμενόμενες επενδύσεις των τελευταίων ετών, η οποία θα καταστήσει το νησί των Ιπποτών ένα νέο προορισμό γκολφ.

Σύμφωνα με το αρχικό business plan του ομίλου, οι επενδύσεις για την αξιοποίηση της έκτασης αναμένεται να διαμορφωθούν σε 400 εκατ. ευρώ και προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη 3 ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών, μίας μαρίνας, ενός shopping center, τουριστικών κατοικιών και γηπέδων γκολφ για τους λάτρεις του αθλήματος.

Πρόθεση των επικεφαλής του ομίλου Μήτση είναι η δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους προορισμούς γκολφ της Μεσογείου, επένδυση η οποία θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της Ρόδου.

Ο διαγωνισμός για τα δύο ακίνητα προκηρύχθηκε το 2014, ωστόσο το project που θα αναβαθμίσει έτι περαιτέρω τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες στη Ρόδο παρέμενε «κολλημένο» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της αρχαιολογίας για περισσότερα από 7 χρόνια.

Η σύμβαση πώλησης για την έκταση της Βόρειας Αφάντου μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της M.A. Angeliades Inc. υπεγράφη το 2019 και το οικονομικό κλείσιμο της συγκεκριμένης συναλλαγής, συνολικού τιμήματος 26,9 εκατ. ευρώ, εκτιμάτο ότι θα έκλεινε το 2019, ωστόσο, κωλύματα και καθυστερήσεις μετέφεραν δύο χρόνια αργότερα την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Παρουσία 40 ετών

Ο όμιλος Mitsis Hotels έχει παρουσία στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά για περισσότερα από 40 χρόνια, διαθέτοντας στο χαρτοφυλάκιό του 17 ξενοδοχεία σε κάποιους εκ των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών της χώρας -την Αθήνα, την Κρήτη, τα Καμένα Βούρλα, την Κω και τη Ρόδο.

Ιδρύθηκε το 1976 από τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Μήτση, που οραματίστηκε μια επανάσταση στην τουριστική βιομηχανία με την έννοια των all-inclusive υπηρεσιών, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο site της εταιρείας. Τα πρώτα ξενοδοχεία των Mitsis Hotels ήταν το Ramira και το Norida στην Κω, ενώ σύντομα ο όμιλος, στον οποίο σήμερα απασχολούνται 4.000 επαγγελματίες, επεκτάθηκε και σε άλλους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς πρώτης γραμμής.

 

Πηγή  euro2day.gr