Συνάντηση του Δημάρχου Χάλκης με τον Γ.Γ. του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκη
Ρόδος

Συνάντηση του Δημάρχου Χάλκης με τον Γ.Γ. του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκη

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη πραγματοποίησε χθες ο Δήμαρχος Χάλκης Άγγελος Φραγκάκης.

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη μετατροπή του νησιού της Χάλκης σε 1ο GR-Eco island έχει έρθει η στιγμή για μια στενή συνεργασία με τον ΕΟΤ ώστε το νησί να προβληθεί στο εξωτερικό ως κοιτίδα πράσινης και αειφορικής ανάπτυξης.
Με ένα βιωσιμότερο, δημιουργικότερο και πιο ευφυές τουριστικό προϊόν, το οποίο θα προστατεύει ταυτόχρονα το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και θα διαφυλάσσει τους προσφερόμενους φυσικούς πόρους για τις ανάγκες των μελλοντικών γενεών.
Μικρότερος όγκος, υψηλότερη αξία και υπηρεσίες, σεβασμός προς τον τόπο, τον προορισμό και της πολιτιστική κληρονομιά είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του βιώσιμου τουρισμού.
Μια ισορροπημένη τουριστική ανάπτυξη η οποία βελτιώνει το περιβάλλον και την κοινωνία.
Με τουρισμό βασισμένο στην δημιουργικότητα ο οποίος προσφέρει στους τουρίστες την ευκαιρία να αναπτύξουν το δημιουργικό δυναμικό τους μέσω της ενεργής συμμετοχής τους σε εμπειρίες και δραστηριότητες του προορισμού.
Αλλά και ευφυή χαρακτήρα, ένα κράμα δηλαδή καινοτομίας και ανθρώπινου δυναμικού.
Ένας καινοτόμος τουριστικός προορισμός βασισμένος επάνω σε υποδομές τελευταίας τεχνολογίας που εγγυάται την αειφορική ανάπτυξη, προσβάσιμη σε όλους, με αυξανόμενη εμπειρία και καλύτερη παρεχόμενη ποιότητα ζωής για όλους.