Πάνω από 3 εκατ. τουρίστες φέρνει η TUI το καλοκαίρι στην Ελλάδα
Τουρισμός

Πάνω από 3 εκατ. τουρίστες φέρνει η TUI το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Ξεπέρασαν ως τις 30 Ιανουαρίου τα 3,5 εκατομμύρια οι κρατήσεις της TUI για το ερχόμενο καλοκαίρι , αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 72% του 2019.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI Fritz Joussen δήλωσε: «Πέρυσι η Ελλάδα ήταν πολύ δημοφιλής προορισμός και φαίνεται να υπάρχει επανάληψη. Τα ελληνικά νησιά, θα έλεγα, θα είναι γεμάτα και περιμένω και υψηλές τιμές».

Σύμφωνα με την ελληνική Deutsche Welle, επικαλούμενο τη γερμανική σελίδα της TUI, στις κορυφαίες προτιμήσεις των Γερμανών που έκλεισαν τις διακοπές τους μέσω του πρακτορείου βρίσκεται η Ελλάδα. Σημειώνεται επίσης, ότι εκείνοι που έκαναν κράτηση φέτος για πρώτη φορά ξεπερνούν εκείνους που έκαναν το ίδιο πριν από τρία χρόνια κατά 100%.

Το 2020, οι τουρίστες προτίμησαν μαζικά την Ελλάδα. Οι αεροπορικές μετακινήσεις έφθασαν το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου το 86% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη ήταν μόλις 40%.

Για το 2022, οι προοπτικές είναι ακόμα καλύτερες, όπως αποτυπώνεται και στη δήλωση του εκπροσώπου της TUI Άαγκε Ντίνχαουπτ στο δημοσιογραφικό δίκτυο RND.

«Η τάση θα συνεχιστεί» δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως υπολογίζει ότι φέτος η εταιρεία θα μεταφέρει στην Ελλάδα 3 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ πριν από την κρίση, το 2019, μετέφερε 2,8 εκατομμύρια. Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα και Κως είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί.

«Φέτος θα είναι πιο δύσκολο για εκείνους που θέλουν να κλείσουν την τελευταία στιγμή να βρουν χαμηλότερη τιμή», τονίζει ο εκπρόσωπος της TUI.